ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Η ΦΑΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Η ΦΑΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ώρα 20:30
ΠΑΡΚΟ ΣΠΗΛΙΑΣ ΛΙΑΤΑΝΙΤΩΤΙΣΑ


Η θεατρική ομάδα «ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΙ» δημιουργήθηκε το 2010 με στόχο την δημιουργία παραστάσεων υψηλής αισθητικής που να
απευθύνονται και να «μιλούν» στο παιδί του σήμερα. Ιδρυτικά μέλη της ομάδας είναι η Σοφία Τσινάρη (ηθοποιός – σκηνοθέτις) και η Άννα Πορφύρη (ηθοποιός).


Κουβαλώντας την πολύχρονη εμπειρία μας στο χώρο του θεάτρου με συμμετοχές σε βραβευμένες παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου (Εθνικό Θέατρο Πειραματική Σκηνή, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ΔΗΠΕΘΕ, Θέατρο Τζένη Καρέζη κ.α.) δημιουργούμε παραστάσεις υψηλών απαιτήσεων για παιδιά. Απαραίτητα υλικά για τις παραστάσεις μας είναι ο πειραματισμός, οι πρωτότυποι θεατρικοί κώδικες, η λεπτομερής δουλειά, η ευαισθησία, το χιούμορ μα πάνω απ’ όλα ο σεβασμός προς τον μικρό θεατή.


Είμαστε ευτυχείς που η δουλειά μας μέσα από περιοδείες σε σχολεία, θέατρα, μουσεία και άλλους πολιτιστικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα ήρθε κοντά σε παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς, αναγνωρίστηκε και γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.


Φέτος για 5 η συνεχή χρονιά παρουσιάζουμε την «Φάρμα του
Διαδικτύου». Η πρωτοποριακή παράσταση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, βασισμένη στο βραβευμένο βιβλίο των Γ. Κορμά και Δρ. Β. Σαμαρά συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της!
Το διαδίκτυο προσφέρει πολλές ευκαιρίες για εξερεύνηση, δημιουργία και συνεργασία. Αλλά είναι σημαντικό για τα παιδιά μας να παραμείνουν ασφαλή. Γονείς κι εκπαιδευτικοί αναζητούν τρόπους να προστατεύσουν τους μικρούς χρήστες από τυχόν παγίδες. Έτσι κι εμείς ορμώμενοι από αυτή την ανάγκη δημιουργήσαμε την παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου».


Για σκεφτείτε…
Θα αφήνατε το παιδί σας μόνο του στο πάρκο χωρίς επιτήρηση;
Θα δίνατε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας στο παιδί σας αν δεν είχε δίπλωμα;
Θα εμπιστευόσασταν το παιδί σας σε έναν άγνωστο;


Τα θεμέλια για την ορθή χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά
μπορούμε να τα χτίσουμε εμείς, γονείς και εκπαιδευτικοί. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια θεατρική παράσταση μαθαίνει στα παιδιά με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό να αναγνωρίζουν και να θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους όπως: λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους, αποκάλυψη στοιχείων, συναντήσεις με αγνώστους στο διαδίκτυο, δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών, ρατσισμός.


Σε μία φάρμα ζουν δύο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη μαζί με το σκύλο τους τον Ηρακλή. Τα ζώα της φάρμας περνούν αρκετές ώρες σερφάροντας στο internet και συχνά πέφτουν σε παγίδες. Ο νέος διαδικτυακός φίλος της Τούλας της κοτούλας είναι όντως αυτός που λέει; Ο Ρούντυ και η Ρόζα, τα γουρουνάκια, παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια στάθηκαν τόσο τυχερά και κέρδισαν δώρα; Τελικά οι άσπρες ή οι μαύρες χήνες είναι καλύτερες; Τα παιδιά της φάρμας με τη βοήθεια της σοφής κουκουβάγιας θα καταφέρουν να προστατεύσουν τα ζώα από τους λύκους του διαδικτύου;


Η «Φάρμα του Διαδικτύου» σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου-Saferinternet.gr αποτέλεσε το κεντρικό γεγονός πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
-----------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Δήλεσι