Σ.Φάμελλος: Σχέδιο για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Ασωπού




«Βασική αρχή και κανόνας για έναν καθαρό Ασωπό είναι η εφαρμογή των κανόνων. Αν και το θεσμικό πλαίσιο υπήρχε, αυτό που έλειπε για χρόνια ήταν η βούληση», επεσήμανε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος

Σχέδιο για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και αποκατάσταση της περιοχής του Ασωπού ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος στον χαιρετισμό που απηύθυνε, την Τρίτη στην εκδήλωση «Καθαρός Ασωπός - Από την Ιδέα στην Πράξη», που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Τανάγρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και τελέστηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το σχέδιο που παρουσίασε ο ίδιος περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες δράσεις, καθώς και μακροπρόθεσμα έργα. «Βασική αρχή και κανόνας για έναν καθαρό Ασωπό είναι η εφαρμογή των κανόνων. Αν και το θεσμικό πλαίσιο υπήρχε, αυτό που έλειπε για χρόνια ήταν η βούληση», επεσήμανε ο Σωκράτης Φάμελλος.
Ειδικότερα, οι άμεσες ενέργειες που εφαρμόζονται ήδη στην περιοχή του Ασωπού αφορούν: στην ενιαία παρακολούθηση και τον συντονισμό των υπηρεσιών περιβάλλοντος και αδειοδότησης, στην ενίσχυση των ελέγχων, στον έλεγχο παλαιών και νέων παράτυπων απορρίψεων και την απομάκρυνσή τους, και στην απορρύπανση των υπόγειων υδροφορέων και την οριοθέτηση του Ασωπού.
Ως προς τις μεσοπρόθεσμες δράσεις, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε τη χαρτογράφηση όλων των δραστηριοτήτων και των απορρίψεών τους, την προώθηση έργων για την ασφαλή διαχείριση των υδατικών πόρων, κάτι που προωθείται με τα δύο έργα ΕΣΠΑ του Δήμου Τανάγρας, τις μελέτες για την ύδρευση και την άρδευση και την ενίσχυση των υπόγειων υδροφορέων, και την προώθηση έργων για τα στερεά απόβλητα, κύρια τα βιομηχανικά και επικίνδυνα, όπου προγραμματίζονται λύσεις, έως το τέλος του χρόνου, στο νομό Βοιωτίας.
Στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό ο Σ.Φάμελλος ενέταξε την οργάνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα από ένα Ολοκληρωμένο Χωρικό Σχέδιο, στη βάση της πρότασης που κατέθεσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο υπουργείο Οικονομίας, καθώς και την ανάπτυξη και κατασκευή υποδομών υγρών βιομηχανικών αποβλήτων στο πλαίσιο της χωρικής οργάνωσης της περιοχής.
«Η ισόρροπη σχέση φύσης-πόρων-εργασίας-οικονομίας σε μια κοινωνία της γνώσης, περιγράφει την οδό εξόδου από την κρίση και τα σύγχρονα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, για την ανθρωπότητα και τη χώρα μας», κατέληξε ο αν. ΥΠΕΝ, υπογραμμίζοντας ότι σε ένα τόσο δύσκολο πρόβλημα όπως αυτό του Ασωπού «δεσμευόμαστε να πετύχουμε μέσα από τη συνεργασία Πολιτείας - Αυτοδιοίκησης - Επιχειρηματικότητας - Κοινωνίας», όπως είπε.


Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.avgi.gr/
















----------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό