Δελτίο Τύπου έργου “Europe In Question” της κοινοτικής πρωτοβουλίας Europe For Citizens 2014-2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Τανάγρας η εναρκτήρια εταιρική συνάντηση του έργου «Europe In Question», στις 11 και 12 Μαΐου 2017, το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020 (Europe For Citizens)» και στο οποίο συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς:
1.      Δήμος Τανάγρας, Ελλάδα (Επικεφαλής Εταίρος)
2.      Siawns Teg, Ηνωμένο Βασίλειο
3.      Forestry Municipalities Association of Comunitat Valenciana, Ισπανία
4.      The Innovation and Development Institute Principe Real, Πορτογαλία
5.      Foundation for the Promotion of Social Inclusion, Μάλτα
6.      Development Immigration Cooperation Association-DICA ONLUS, Ιταλία
7.      Empaatia NGO, Εσθονία
Στόχος του έργου είναι να δοθεί το βήμα στους πολίτες ώστε να εκφραστούν για το είδος της Ευρώπης που ονειρεύονται και θέλουν, εμπλέκοντάς τους ουσιαστικά πιο έντονα στις διαδικασίες ώστε να αντιμετωπιστούν με κοινή στρατηγική τα κοινά προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια διαφαίνεται ότι η ιδέα την ενωμένης και δυνατής Ευρώπης σταδιακά αποδυναμώνεται από τη συλλογική συνείδηση ενώ γεγονότα όπως το «BREXIT», το προσφυγικό, η οικονομική κρίση και η έξαρση της τρομοκρατίας εντείνουν το φαινόμενο. Πλέον έχει παρατηρηθεί ότι οι πολίτες χάνουν σταδιακά την εμπιστοσύνη τους προς την Ε.Ε., μη συνειδητοποιώντας τα οφέλη και τα προνόμια που έχουν αποκτηθεί τα τελευταία 60 χρόνια.
Η συμμετοχή των πολιτών θα πραγματοποιηθεί μέσω της διοργάνωσης επτά διημέρων forums/συνεδρίων σε επτά χώρες της Ε.Ε. στις οποίες θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες όλων των εταίρων και όπου θα υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και συζητήσεων για το μέλλον της Ευρώπης, την αναγνώριση των ωφελειών καθώς και των δυσκολιών που υπάρχουν, ενώ στόχος είναι τα αποτελέσματα των διεργασιών να είναι προσβάσιμα σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και θεσμούς μέσω εργαλείων διάχυσης και δημοσιότητας.
Τους εταίρους υποδέχθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Τανάγρας ο Δήμαρχος κος Βασίλης Περγάλιας, ο οποίος αφού τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους, τόνισε την ανάγκη συμμετοχής των πολιτών στα κρίσιμα θέματα της Ε.Ε. και ευχόμενος ότι το «Europe In Question» θα αποτελέσει βήμα ώστε να ακουστούν απόψεις, συγκλίσεις και διαφωνίες για ευρύ φάσμα θεμάτων ενώ τα συμπεράσματα θα γνωστοποιηθούν στα αρμόδια κέντρα αποφάσεων εντός της Ε.Ε.
Κατόπιν ακολούθησε εκτενής παρουσίαση του Δήμου, με τα ιδιαίτερα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά του ενώ ακολούθως κάθε εταίρος είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει τον οργανισμό που εκπροσωπεί, μέσω των συναφών δράσεων που αναπτύσσει. Εν συνεχεία, ακολούθησε παρουσίαση των στόχων και των δράσεων του έργου, με ιδιαίτερη μνεία στο πλαίσιο διαχείρισης και υλοποίησης του έργου.
Με το πέρας της συνάντησης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σημεία ιστορικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος του Δήμου Τανάγρας.

Το έργο «Europe In Question» χρηματοδοτείται 100% από την Κοινοτική Πρωτοβουλία Europe For Citizens 2014-2020, έχει συνολικό προϋπολογισμό 150.000€ και διάρκεια 24 μήνες.






1.KOM-11.KOM-21.KOM-31.KOM-41.KOM-51.KOM-61.KOM-7Dinner_Traditional_dance1Dinner_Traditional_dance2Dinner_Traditional_dance3Dinner_Traditional_dance4Kleidi21LaografikoOinofyta2LaografikoTanagra25TanagraMuseum6





http://www.tanagra.gr/












-------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας