Ο Ερμής Σχηματαρίου στη Γ’ Εθνική





Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΗ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 78-74 ΤΟΝ ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Α’ ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙς ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ! ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΞΕΦΥΓΑΝ ΜΕ 72-47 ΑΛΛΑ Ο ΑΡΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ 5 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟ!ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!
Ο Ερμής Σχηματαρίου πανηγυρίζει την άνοδο στη Γ΄’ Εθνική, μετά τη νίκη στον πέμπτο και τελευταίο τελικό απέναντι στον Άρη Θήβας με 78-74, σε ένα μεγάλο ντέρμπι με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ και τεράστιες συγκινήσεις!
Η ομάδα του Τσαούση έφτασε να προηγηθεί ακόμα και με 25 πόντους (72-47) αλλά ο Άρης από εκεί που δεν το περίμενε κανείς έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση φτάνοντας λίγο πριν το τέλος τη διαφορά ακόμα και στους 5 πόντους!
Τελικά, ο Ερμής πήρε τη νίκη με 78-74 μετά από τρίποντο του Καλπούζου στο τέλος και πανηγύρισε δικαιωματικά την άνοδο του στη Γ’ Εθνική βάσει της συνολικής εικόνας που είχε στη διάρκεια της σεζόν.

Πήρε το 100%

Ο Τσαούσης πρέπει να αισθάνεται ευτυχισμένος όχι μόνο για τη νίκη-άνοδο αλλά και γιατί μπόρεσε και πήρε από τους περισσότερους παίκτες του το 100%.
Ακόμα και αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο πρόσφεραν τα μέγιστα, όπως ο Τζελάς που είχε ένα τρίποντο και μια ασίστ, ο Κωνσταντούρας που μπήκε ζεστός αλλά και ο…Γρηγοράκης.
Ο έμπειρος γκαρντ δεν ξεκίνησε καθώς έκανε λόγω τραυματισμού μόνο μια προπόνηση, αλλά η παρουσία του ήταν καταλυτική.
Με τρίποντα-μαχαιριές έδωσε τις λύσεις για να φύγει η ομάδα του μπροστά ακόμα και με 60-41 στη γ’ περίοδο.

Άξιος ο Άρης

Αλλά όπως λένε η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή. Ο Άρης ήταν κάτι παραπάνω από σκληρό καρύδι και ποτέ δεν τα παράτησε. Ακόμα και όταν κανείς δεν του έδινε ελπίδα ο Χρήστου και οι παίκτες του πήγαν να κάνουν το…μεγάλο κόλπο.
Δεν είναι λίγο πράγμα να μπαίνεις τελικό όταν στον πρώτο γύρο έχεις τερματίσει 6ος, δεν είναι καθόλου εύκολο να γυρνάς από το -25 και στο τέλος να κάνεις ένα θεωρητικά χαμένο ματς σε μεγάλο ντέρμπι!

Η εξέλιξη

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το ντέρμπι με πάθος αλλά και…αστοχία. Ο Ερμής μέχρι το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Γρηγοράκη μέτραγε 0/8 και κάπου εκεί είχαμε και την πρώτη διαφορά στο σκορ.
Μετά το 20-17 της πρώτης περιόδου και το 0-5 του άρη για το προσπέρασμα με 20-22 το Σχηματάρι βρήκε ρυθμό στην επίθεση, προηγήθηκε με 33-38 ενώ με σερί 10-1 ξέφυγε με 43-29 σε τρίποντο του Τζελά (μεγαλύτερη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο το οποίο τελείωσε με 43-31 με καλάθι του Βλάχου.
Σε αυτό το σημείο τα δύο κολλητά τρίποντα του Γρηγοράκη, το ένα του Τζελά και οι 1/8 βολές του Άρη έπαιξαν το ρόλο τους…
Στη γ’ περίοδο όλα τελείωσαν πολύ γρήγορα. Ο Κωνσταντούρας μπήκε ζεστός στο παρκέ πετυχαίνοντας 7 προσωπικούς πόντους και όταν ο Γρηγοράκης με τρίποντο και φάουλ στην εκπνοή της επίθεσης πέτυχε το 60-41 και η σεμνή τελετή κάπου εκεί φάνηκες να λαμβάνει τέλος.
Ο Ερμής έφτασε τη διαφορά στη συνέχεια μέχρι το +25 (72-47) με τον Άρη να απαντάει με σερί 0-11 και να δείχνει σημάδια ζωής.
Το 72-58 έγινε 75-70 στο 1:55 και τον Ερμή άρχισαν να τον…ζώνουν τα φίδια!
Ο Ερμής έβαλε όμως κάποιες βολές με Κωνσταντούρα και Σπανό, ο Άρης έχασε σιυτ υπό δύσκολες συνθήκες με το χρόνο όμως να πιέχει και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 78-74 με τρίποντο του Καλπούζου λίγο πριν το τέλος!
Κορυφαίοι των πρωταθλητών ο Φλώτσιος στο πρώτο ημίχρονο, ο Αγγελέτος στην άμυνα όπως και ο Ξετρίχης που έβαλε και τα καλαθάκια του, ο Γρηγοράκης που έσωσε πολύτιμες λύσεις, αλλά και οι Κωνσταντούρας, Τζελάς ο καθένας με το ρόλο του, που ήρθαν από τον πάγκο.
Από τον Άρη, ο Γκόλιας ήταν εξαιρετικός, όπως και ο Μανώλας. Πολύτιμος ο Ψαριανός, χρήσιμος ο Καλπούζος.
Αφήσαμε τελευταίους τους διαιτητές Κοτσιμπό και Ντάνο. Τα πήγαν πολύ καλά ελέγχοντας τον αγώνα από την αρχή και μην δίνοντας δικαιώματα σε κανέναν. Για να είναι σίγουροι σφύριζαν τα πάντα, καμιά φορά και λίγο παραπάνω από το κανονικό.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-17, 43-31, 65-45, 78-74.
ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (Τσαούσης): Σπανός 5, Τζελάς 3 (1), Ξετρίχης 11 (1), Γρηγοράκης 14 (3), Κολοβός 5, Κώνστας, Φλώτσιος 11, Κωνσταντούρας 8 (1), Αγγελέτος 9, Κουτής, Γυφτονικολός 12, Μούντριχας.
ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ (Χρήστου): Βλάχος 5, Γκόλιας 25 (2), Λυμπερίου, Καραδόπουλος, Ματσαγγούρας, Τσιρόπουλος 2, Κλούρας 4, Μανώλας 12 (2), Χαρίσης 2, Ευγενίου 4, Καλπούζος 6 (1), Ψαριανός 14





http://www.stereasports.gr/













-----------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας