ΡΑΒΕ ΞΗΛΩΝΕ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ - Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ!





ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
Πριν από ενάμιση μήνα με αφορμή την κατεδάφιση τμήματος του ποδηλατόδρομου επί της οδού Σχηματαρίου, λίγο πιο πάνω από το Δημοτικό σχολείο, είχαμε εκδώσει ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με θέμα «ΡΑΒΕ ΞΗΛΩΝΕ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ».
Μεταξύ άλλων είχαμε γράψει τις πάγιες απόψεις μας πως φαινόμενα όπως αυτό θα περιοριστούν δραστικά, μόνον εφόσον προωθηθούν οι μελέτες για την ένταξη του Δηλεσίου στο Σχέδιο Πόλεως και δοθεί με τον τρόπο αυτό διέξοδος στους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι από την αδιέξοδη πολιτική της Δημοτικής Αρχής, επειδή με Σχέδιο Πόλεως οι ιδιοκτήτες δεν θα καταφεύγουν σε τεχνάσματα για να αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία τους,
Νωρίτερα από εμάς φαίνεται πως υπήρξε καταγγελία την περίοδο διαμόρφωσης των αγροτεμαχίων και προτού κοπεί ο καινούργιος ποδηλατόδρομος. Έτσι σήμερα Παρασκευή 26 Μαΐου παραλάβαμε από το Δήμο Τανάγρας, έγγραφα που εστάλησαν από την Πολεοδομία Θήβας τα οποία παραδόθηκαν στους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων.
Την καταγγελία και το έγγραφο της Πολεοδομίας θέτουμε στην κρίση των δημοτών.
Τέλος με αφορμή την ημέρα Περιβάλλοντος και τη συγκέντρωση στο Σχηματάρι για τον «ΑΣΩΠΟ» την Τρίτη 6 Ιουνίου όλων των Αρχών της Πολιτείας και της Εκκλησίας, ζητάμε για πολλοστή φορά από το Δήμαρχο Τανάγρας κ. Περγάλια να εκμεταλλευτεί την ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ και να προωθήσει μαζί με την εξυγίανση του Ασωπού και την ένταξη του Δηλεσίου στο Σχέδιο Πόλεως, ώστε να δημιουργηθεί ο οργανωμένος υποδοχέας κατοικίας και η Χωρική Επένδυση για τον «ΑΣΩΠΟ», να γίνει Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση και να χρηματοδοτηθούν ταυτόχρονα ΑΣΩΠΟΣ – ΔΗΛΕΣΙ.
Δήλεσι 26 Μαΐου 2017
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
 «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ






ΡΑΒΕ – ΞΗΛΩΝΕ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ
Δεν πρόλαβε να κρυώσει η άσφαλτος στον ποδηλατόδρομο επί της οδού Σχηματαρίου και σε μικρή απόσταση από το Δημοτικό Σχολείο άρχισαν τα γκρεμίσματα. Ο ποδηλατοδρόμος κόπηκε όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, για να αποκτήσουν πρόσωπο στο δρόμο τα διπλανά αγροτεμάχια με άδεια από το Δήμο, όπως ενημερωθήκαμε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.
Προφανώς ο κάθε ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου μπορεί να ζητήσει από το Δήμο πρόσβαση σε δημοτική οδό. Το συγκεκριμένο όμως αγροτεμάχιο έχει πρόσβαση από την οδό Ζαφειροπούλου και για την καταστροφή του ποδηλατοδρόμου φέρει ακέραιη την ευθύνη ο Δήμαρχος, ως πολιτικός προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών, ο οποίος και ενημερώθηκε άμεσα.
Κύριε Δήμαρχε, κύριοι αντιδήμαρχοι, αρμόδιοι της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τανάγρας είστε όλοι συνυπεύθυνοι, αφήστε στην άκρη τις δικαιολογίες και πάρτε το απόφαση.
Το Δήλεσι χωρίς Σχέδιο Πόλεως δεν έχει καμία προοπτική. Φαινόμενα, όπως αυτό στην οδό Σχηματαρίου θα εμφανίζονται συνεχώς και η πορεία προς την πλήρη υποβάθμιση της μοναδικής παραθαλάσσιας περιοχής του Δήμου μας θα συνεχίζεται.
Είστε συνυπεύθυνοι όλοι εσείς αφήνοντας απροστάτευτους τους κατοίκους της Αθήνας που ψάχνουν λιγοστή γη για το μικρό εξοχικό τους. Δεν γνωρίζουν όμως πως τα αγροτεμάχια που θα δημιουργηθούν, πίσω από τον κομμένο ποδηλατόδρομο χρησιμεύουν μόνο για καλλιέργειες και αν τα χτίσουν δεν θα μπορέσουν να πάρουν νερό από το Δήμο, δεν θα μπορέσουν να τα χτίσουν και να τα νομιμοποιήσουν και ότι αν τα χτίσουν θα τους περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα!
Συνδημότες σε ολόκληρο το Δήμο Τανάγρας, το θέμα αφορά όλους τους δημότες επειδή με Σχέδιο Πόλεως οι ιδιοκτήτες γης θα μπορούν νόμιμα και άφοβα να αξιοποιήσουν καλύτερα τις περιουσίες τους και οι «Αθηναίοι» να αγοράζουν οικόπεδα με Σχέδιο Πόλεως και να κτίζουν νόμιμα χωρίς καμία επίπτωση και χωρίς πρόστιμα αυθαιρέτων.
Όμως,
·      Χωρίς Σχέδιο Πόλεως στο Δήλεσι η πανέμορφη, πευκόφυτη και μοναδική παραλιακή έκταση σε ολόκληρο το Δήμο Τανάγρας δεν θα μπορεί να αξιοποιηθεί.
·      Χωρίς Σχέδιο Πόλεως στο Δήλεσι αποκλείεται κάθε δυνατότητα σε όλους τους δημότες να δημιουργήσουν τη δική τους τουριστική ή άλλη επιχείρηση, να επενδύσουν στον τόπο τους, να βρουν δουλειά.
·      Χωρίς Σχέδιο Πόλεως στο Δήλεσι η ανάπτυξη του Δήμου μας απομακρύνεται στο άγνωστο μέλλον.

Από το Δήμαρχο περιμένουμε να αποκαταστήσει άμεσα τον ποδηλατόδρομο και να χρηματοδοτήσει τις μελέτες για το Σχέδιο Πόλεως Δηλεσίου, αφήνοντας για αργότερα τα έργα βιτρίνας!
                                                                                                         Δήλεσι 7 Απριλίου 2017
Καλό Πάσχα!
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
 «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ










------------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό