Υποβάθμιση Κέντρων Υγείας Διστόμου- Αλιάρτου – Σχηματαρίου




Θέμα: Υποβάθμιση Κέντρων Υγείας Διστόμου- Αλιάρτου – Σχηματαρίου    και κατά συνέπεια      υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας στο Νομό Βοιωτίας

   Με  βάση ενημερώσεις Ιατρών και εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Διστόμου- Αλιάρτου  και  Σχηματαρίου αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα η υποβάθμιση των  Κέντρων Υγείας στο Νομό Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα δεν θα εφημερεύουν όλο το 24ωρο αλλά μόνο το πρωί ή και στην καλύτερη των περιπτώσεων  και το απόγεμα. Με λίγα λόγια θα μετατραπούν  σε Αγροτικά  Ιατρεία.

Αυτό θα είναι πλήγμα για την Πρωτοβάθμια Υγειονομική περίθαλψη των περιοχών, διότι:

-Το Κέντρο Υγείας  Διστόμου εξυπηρετεί  χιλιάδες κατοίκους  του Δήμου  Δ.Α.Α. , όσο και των όμορων νομών, Δήμο Δελφών και Δήμο Λιβαδέων, καθώς και επισκέπτες.
Στην περιοχή υπάρχει η μεγαλύτερη Βιομηχανική μονάδα της Ελλάδος, το Αλουμίνιο της Ελλάδος , όπως και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού, το μεγαλύτερο της χώρας,  που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Διστόμου.

-Το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου βρίσκεται στην καρδιά το Νομού και εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες τόσο από τον Δήμο Λιβαδέων όσο και από το Δήμο Θηβαίων και Ορχομενού.

-Το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου βρίσκεται στην καρδιά της μεγαλύτερης βιομηχανικής ζώνης στην Ελλάδα, με χιλιάδες εργαζόμενους.

Η υποβάθμιση θα είναι ένα ακόμη πλήγμα προς τους πολίτες που βάλλονται από τις μνημονιακές πολιτικές, μειώσεις συντάξεων, μισθών, αύξηση ανέργων σε μια αγροτική περιοχή, που είναι ο Νομός Βοιωτίας,  σε συνδυασμό και με την υπολειτουργία των  δύο Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας υποβαθμίζεται πλήρως τόσο η Πρωτοβάθμια, όσο και η Δευτεροβάθμια ιατρική περίθαλψη του Νομού.

                              ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΑΘΑΣ
                               Πρώην    Βουλευτής





http://e-sterea.gr









--------------------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας