Υποδοχή προσφυγόπουλων στα σχολεία του ΣχηματαρίουΜε μαζικότητα και αποφασιστικότητα οργανώθηκε σήμερα η υποδοχή των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών στα δημοτικά σχολεία του Σχηματαρίου στη Βοιωτία.
Δεκάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, ιδιαίτερα εργάτες και εργάτριες από τη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων, νεολαία, γυναίκες και συνταξιούχοι από όλη την περιοχή μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς των σχολείων συγκεντρώθηκαν έξω από κάθε σχολείο και υποδέχτηκαν τα παιδιά από τον καταυλισμό των Οινοφύτων.
Με πρωτοβουλία των ταξικών σωματείων ΤροφίμωνΧημικής ΒιομηχανίαςΜετάλλου και Φαρμάκου αλλά και της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε προετοιμασία και μαζικό κάλεσμα στην εργατική τάξη και το λαό της περιοχής.
Στο Σχηματάρι καταγράφηκαν συγκινητικές και ελπιδοφόρες στιγμές από την υποδοχή των παιδιών. Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων και οι μαθητές είχαν ετοιμάσει μουσικές και ζωγραφιές, τα σωματεία και ο σύλλογος εκπαιδευτικών δώρισαν στα παιδιά σχολικά είδη.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία πραγματικά δεκάδων ξένων εργατών της περιοχής που μαζί με τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της υποδοχής.
Τα παραπάνω αποτελούν και την καλύτερη απάντηση που μπορούσε να δώσει ο λαός της περιοχής στη Χρυσή Αυγή και μία μικρή ομάδα μελών Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων που χωρίς καμιά νομιμοποίηση όλες τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησαν να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο με ψέμματα, υπερβολές, κραυγές και απειλές. Μάλιστα ο βουλευτής της ΧΑ έφτασε στο σημείο να κάνει και απειλητική επερώτηση στη Βουλή ζητώντας να παρθούν πειθαρχικά μέτρα ενάντια σε εκπαιδευτικούς.
Όλα αυτά έπεσαν στο κενό. Το κλίμα φόβου στο Σχηματάρι δεν πέρασε. Νίκησε η ταξική αλληλεγγύη και η φιλία των λαών.
Τις επόμενες ημέρες οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης και η δραστηριότητα των ταξικών σωματείων και της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ στην περιοχή θα συνεχιστούν.http://www.902.gr/foto : Lambros Pavlopoulos


------------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξω από την Λιβαδειά η φωτιά στην Βοιωτία. Eκκενώθηκε το γηροκομείο.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας