Στους κυνηγημένους δίνουμε το χέρι, η αλληλεγγύη το όπλο μας! - 1ο Δημοτικό Σχηματαρίου
Στην περιοχή μας βρίσκονται εκατοντάδες πρόσφυγες, στοιβαγμένοι σε κέντρα κράτησης, με άθλιες συνθήκες διαβίωσης οι οποίοι έχουν βιώσει κακουχίες, πόλεμο και ένα μακρύ ταξίδι προσφυγιάς χωρίς όμως να χάσουν ούτε την ελπίδα τους, ούτε το χαμόγελό τους.

Ξέρουμε καλά ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν ήρθαν στην Ελλάδα για τουρισμό και αναψυχή. Φεύγουν από τις χώρες τους, ψάχνοντας να βρουν ένα καλύτερο αύριο, να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Όσοι καταφέρουν να σωθούν από τις βόμβες, από τις κακουχίες, από τους δουλεμπόρους, από τα φουρτουνιασμένα νερά του Αιγαίου, περνάνε στη χώρα μας, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο γι' αυτούς, αλλά κυρίως για τα παιδιά τους. Στην Ευρώπη βλέπουν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και εκεί προσπαθούν να φτάσουν.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεσμευμένη από τις αποφάσεις της ΕΕ που στήριξε και οι οποίες δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων, έχει τεράστιες ευθύνες. Τις ίδιες ευθύνες έχει και για το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, θέμα που πλέον μπαίνει επιτακτικά «επί τάπητος» από την ίδια τη ζωή.
Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, για όλους, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, την φυλή, το χρώμα, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Η υπεράσπιση αυτού του δικαιώματος αποτελεί κριτήριο πολιτισμού, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης κάθε ανθρώπου, κάθε κοινωνίας και λαού. Ιδιαίτερα όταν αυτό το δικαίωμα αφορά ανθρώπους και μικρά παιδιά, ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους, περιπλανώμενους σε αναζήτηση καλύτερης ζωής, προσπαθώντας εναγωνίως να σώσουν την ζωή τους.
Με αφορμή τη φιλοξενία προσφυγόπουλων σε 3 Δημοτικά του Σχηματαρίου και στο Γυμνάσιο Οινοφύτων:
    Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να υποδεχτούμε θερμά στα σχολεία μας και να αγκαλιάσουμε τα μικρά ταλαιπωρημένα παιδιά που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους εξαιτίας του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
    Ταυτόχρονα τους καλούμε να απομονώσουν την εγκληματική και ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και τα διάφορα άλλα φασιστοειδή, οι οποίοι με ύπουλο και ταυτόχρονα οργανωμένο τρόπο προσπαθούν να χύσουν το ρατσιστικό δηλητήριό τους και με πρόσχημα την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων προπαγανδίζουν τις φασιστικές και ναζιστικές θεωρίες τους και σπέρνουν το μίσος ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους. Δε λένε κουβέντα για τις αιτίες που δημιουργούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση, δηλαδή τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αλλά και τις καπιταλιστικές «ειρήνες» που αναγκάζουν τους λαούς σε ξεριζωμό. Και δε λένε κουβέντα γιατί ακριβώς τα αφεντικά των χρυσαυγητών, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, κερδίζουν είτε με τον πόλεμο είτε με την «ειρήνη».
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αφήσει αυτήν την τακτική αναπάντητη. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δε θα λύσουν τα προβλήματα των σχολείων μας ούτε θα βελτιώσουν τις συνθήκες σπουδών & ζωής των παιδιών μας. Τα προβλήματα αυτά προϋπήρχαν και θα τα λύσει μόνο ο οργανωμένος αγώνας εργατών – λαού, ο κοινός αγώνας Ελλήνων, μεταναστών, προσφύγων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να υποδεχτούν τα παιδιά των προσφύγων όπως πραγματικά τους αξίζει, ανοίγοντας την «ταξική αγκαλιά» μας την Πέμπτη, στις 6 Απριλίου, στις 13:00, στο 1ο Δημοτικό Σχηματαρίου.
Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα θύματα πολέμου.
Τα υποδεχόμαστε την πρώτη μέρα που θα έρθουν στα σχολεία μας.
Παλεύουμε για το δικαίωμα όλων των παιδιών -Ελλήνων, προσφύγων, μεταναστών- στη μόρφωση.
Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική και φασιστική φωνή.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ-ΑΥΛΩΝΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΠ. ΘΗΒΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

http://e-sterea.gr/
---------------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Θανατηφόρο τροχαίο στο Δήλεσι

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Εμείς η Κοινωνία Συνδυασμός Δήμου Τανάγρας - Υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Περγάλιας