ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την προώθηση του αντιδραστικού ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020» από τη δημοτική αρχή Τανάγρας




Κομματική Οργάνωση Οινοφύτων – Αυλώνα


«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την προώθηση του αντιδραστικού ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020» από τη δημοτική αρχή Τανάγρας»

Την Τρίτη 14/3/2017 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τανάγρας συζητήθηκε με εισήγηση του Δημάρχου κ. Περγάλια η αποδοχή έγκρισης στο εν λόγω ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Το θέμα έγινε δεκτό με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης και της αντιπολίτευσης ενώ ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ το καταψήφισε ασκώντας κριτική και αποκαλύπτοντας τη στόχευσή του ενώ το καταψήφισε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ο δήμος στους πολίτες».

Αυτό το πρόγραμμα στοχεύει όπως ισχυρίζεται στην «ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη μνήμη, τη κοινή ιστορία και τις αξίες καθώς και το σκοπό της Ένωσης» και στην «ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα κοινά»

Πέρα από αυτά τα εύηχα αλλά κατά τ’άλλα συνηθισμένα ψέματα αποδεικνύεται ότι η λυκοσυμμαχία δε τσιγκουνεύεται και χρηματοδοτεί αδρά με ευρωενωσιακά κονδύλια διάφορους φορείς, ινστιτούτα και ΜΚΟ τα οποία είναι σε διατεταγμένη αποστολή: να γεμίσουν το μυαλό του λαού με τις απόψεις αυτών που έχουν την εξουσία, να προωθήσουν τις σάπιες και αναχρονιστικές αξίες του κεφαλαίου, να διεξάγουν διαστρέβλωση της ιστορίας στο όνομα της «ιστορικής μνήμης» με βρώμικη επίθεση στο κομμουνιστικό κίνημα & το σοσιαλισμό.

Πλευρές της θεματολογίας αυτού του προγράμματος έχουν ήδη αποδείξει του λόγου το αληθές σε περιπτώσεις δήμων της χώρας που συμμετείχαν (πχ Ιστιαίας-Αιδηψού) και αυτές είναι:
-   Οι χρηματοδοτούμενοι τύποι δράσεων που ρητά περιλαμβάνουν διαλόγους, μελέτες και παρεμβάσεις, ιδίως με στόχο «να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κάτω από τα καθεστώτα του ναζισμού και του σταλινισμού».
-   Στο σκέλος του προγράμματος με θέμα την Ευρωπαϊκή Μνήμη αναφέρεται ότι «τα επιδοτούμενα έργα αντανακλούν τις αιτίες ανάδυσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία (ναζισμός, φασισμός, σταλινισμός και ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα)»…

Τη στιγμή λοιπόν που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση Ευρωπαϊκής Ένωσης και αστικών κυβερνήσεων ενάντια στους λαούς, καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε μαζική ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση, τα όργανα της ΕΕ διαθέτουν άφθονο χρήμα για να προωθήσουν τις δήθεν δημοκρατικές αξίες & ευαισθησίες των καπιταλιστών, την ανιστόρητη και επικίνδυνη "θεωρία των άκρων", που επιχειρεί να ταυτίσει το φασισμό - ναζισμό με τον κομμουνισμό.

Επομένως ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ψήφισαν και θα συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα με το «τρομερό» επιχείρημα «των κονδυλίων & των ταξιδιών» αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη γιατί προωθούν αντιδραστικές, και επικίνδυνες πολιτικές.

Τεράστιες ευθύνες έχει η πρώτα και κύρια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προώθησε αυτό το πρόγραμμα στους Δήμους και με «ενημερωτικά έγγραφα» φρόντισε να βρει ανταπόκριση…

Αποδεικνύεται ότι το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης δηλ. η «αριστερά του ΝΑΤΟ & της ΕΕ» από τη μία και οι δημοτικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας & του ΠΑΣΟΚ από την άλλη μια χαρά τα βρίσκουν όταν πρόκειται να υπερασπιστούν την στρατηγική & τις αξίες του κεφαλαίου.

Καλούμε την εργατική τάξη της περιοχής και κάθε λαϊκή οικογένεια να καταδικάσει αυτό το απαράδεκτο και κατάπτυστο πρόγραμμα και να καταγγείλει τη στάση της Δημοτικής Αρχής και των συμβούλων που προτρέχουν μυρίζοντας …κονδύλια και ταξίδια…!

Αλήθεια κύριοι της δημοτικής αρχής…

Πόσο αξίζει η χυδαία προσβολή της μνήμης & της θυσίας των εκατομμύριων κομμουνιστών, πατριωτών και άλλων αγωνιστών που απάλλαξαν την Ελλάδα & την Ευρώπη από τη βρωμιά του φασισμού-ναζισμού για να έρχεστε εσείς τώρα να δικαιώνετε να ναζιστικά αποβράσματα κυνηγώντας ταυτόχρονα κονδύλια για φόρουμ, εκδηλώσεις και ταξίδια;

Στο κενό θα πέσουν οι προσπάθειές σας!
Ότι γράφτηκε με αίμα δε σβήνεται με βρώμικο μελάνι ούτε με βρώμικα ευρωενωσιακά λεφτά!

Πόσο αξίζει στον «τιμοκατάλογό» σας το λιβάνισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των εκατομμυρίων ανέργων και φτωχών, των πνιγμένων στη Μεσόγειο προσφύγων & μεταναστών, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων  και πολέμων στη Λιβύη στη Συρία και αλλού;

Στην εισήγηση του Δημάρχου διαβάζουμε ακόμα για τις «δημοκρατικές αξίες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά  και για την «ευημερία των λαών», την  «προώθηση των ευκαιριών» και άλλα τέτοια. Σε ποια χώρα ζουν αλήθεια; Σε ποιο τόπο; Σε ποιον τα λένε αυτά;

Στους εργάτες & εργάτριες της περιοχής μας;
Καθημερινά τσακίζονται μέσα στα εργοστάσια από την εκμετάλλευση, την ελαστικότητα, την απλήρωτη εργασία. Η «δημοκρατία» σε κάθε βάρδια μένει έξω από την πύλη του εργοστασίου και μέσα ισχύει ο «νόμος» του καπιταλιστή-ιδιοκτήτη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις εξασφαλίζουν στην μεγαλο-εργοδοσία το αντεργατικό νομικό πλαίσιο αλλά και ζεστό κρατικό χρήμα για την εξασφάλιση της κερδοφορίας της.

Στους φτωχούς αγρότες & επαγγελματίες της περιοχής μας μήπως;
Έχουνε γονατίσει από τα χαράτσια και τη φοροληστεία! Αντιμετωπίζουν καθημερινά τον αφανισμό!  Έχουνε γονατίσει από τον ανταγωνισμό και την πίεση των μονοπωλίων τα οποία όμως απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και ιδιαίτερες διευκολύνσεις με πάμπολλους τρόπους.

Γνωρίζουμε και ζούμε καθημερινά «τι καλή» που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση…
Δεν είναι τίποτα άλλο από ένωση των μονοπωλίων της Ευρώπης, μία συμμαχία εκμεταλλευτών, ληστών & υποκριτών που επιδιώκουν ακόμα περισσότερα κέρδη μέσα από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, μέσα από την κατάργηση κατακτήσεων και δικαιωμάτων ακόμα και μέσα από πολέμους και επεμβάσεις.

Η ζωή καθημερινά αποδεικνύει ότι οι δρόμοι είναι δύο:

Ή μίζερη ζωή και φτώχεια στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και με την αστική τάξη να έχει την οικονομία –άρα και την εξουσία- στα χέρια της…

Ή  προοπτική και ελπίδα επίλυσης των λαϊκών αναγκών σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία, ο σχεδιασμός της οικονομίας κεντρικός και επιστημονικός και η εξουσία εργατική-λαϊκή, έξω από τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης & των μονοπωλίων. Αυτός ο δρόμος θα είναι δύσκολος αλλά είναι προς το συμφέρον μας και απαιτεί λιγότερες θυσίες από το λαό από τη σημερινή βαρβαρότητα.

Σήμερα είναι δυνατό ο λαός να ευημερεί.
Ο πλούτος που υπάρχει, η τεχνολογία, οι παραγωγικές δυνατότητες αυτό μαρτυρούν!

Απαιτείται όμως ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και χτίσιμο μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας για να βαδίσουμε το δρόμο της προοπτικής & της ελπίδας!


16/3/2017













--------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας