Η Αναγέννηση Σχηματαρίου κυπελλούχος Βοιωτίας 2017





Το γκολ – ποίημα του Γιάννη Μπινιάκου ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στον τελικό κι έτσι η Αναγέννηση κέρδισε 1-0 τον Αμβρυσσέα και κατέκτησε το κύπελλο Βοιωτίας για το 2017. Το ρολόϊ σημάδευε το 18* όταν ο Ταυταρίδης έκανε τη σέντρα και ο Μπινιάκος μέσα από την περιοχή με ένα εκπληκτικό ψαλίδι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσίμα ανοίγοντας έτσι το σκορ για την ομάδα του Σχηματαρίου που έμελλε να δώσει και το κύπελλο. Ένα πραγματικά πανέμορφο γκολ που συναντάς στα μεγάλα πρωταθλήματα. Ένα γκολ για highlight…
Η ομάδα του Τάκη Πλατή έφθασε δίκαια στην κατάκτηση του κυπέλλου. Έδειξε ποιότητα. πάθος και θέληση. Και φάνηκε από την αρχή ότι κατέβηκε στο γήπεδο για να πάρει το κύπελλο χωρίς να «φοβηθεί» τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς και παρά την υπεροχή και την πίεση του Αμβρυσσέα στο β’ μέρος έκανε εκπληκτική διαχείριση του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να κρατήσει σχετικά εύκολα το σκορ και δίκαια στο τέλος να πανηγυριστεί η τρίτη κατάκτηση κυπέλλου στην ιστορία της ομάδας του Σχηματαρίου.
Από την άλλη πλευρά ο Αμβρυσσέας παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενόμενου. Επιδόθηκε σε ένα μέτριο και ανούσιο παιχνίδι παρά την υπεροχή του στο β’ μέρος και τις όποιες ευκαιρίες δημιούργησε. Τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα φάνηκε πως έχουν επηρρεάσει την ομάδα του Διστόμου που έδειξε ότι είχε το μυαλό της περισσότερο στο πρωτάθλημα παρά στον τελικό του κυπέλλου. Η ομάδα του Άγγελου Κυριάκου σίγουρα θα πρέπει να συνέλθει γρήγορα ειδάλλως…
Ο τελικός είχε δυο όψεις και το γρήγορο γκολ έδωσε στο παιχνίδι ένα δραματικό χαρακτήρα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων που κατέκλυσαν μαζικά το γήπεδο του Αγίου Σπυρίδωνα δίνοντας κι ένα διαφορετικό τόνο στην ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα.
Φάσεις και Γκολ
IMG_1470
11* Ο Ταυταρίδης εκτέλεσε το φάουλ, ο Βυλλιώτης από κοντά έκανε το πλασέ αλλά ο Τσίμας απέκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ.
18* Σε φάουλ του Ταυταρίδη ο Μπινιάκος με ανάποδο ψαλίδι στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
52* Σε σέντρα του Μπότση ο Μάριος Πλακίδας πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα περάσει μόλις άουτ.
65* Ο Χρήστος Πλακίδας από θέση βολής κάνει το πλασέ αλλά ο Κουτρούμπας θα αποκρούσε με εκπληκτική προσπάθεια διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.
76* Ο Γεωργουσόπουλος έπιασε από πλάγια ένα καλό και έξυπνο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
80* Ο Χρήστος Πλακίδας από κοντά έκανε το σουτ αλλά και πάλι ο Κουτρούμπας κράτησε ανέπαφη την εστία του κάνοντας εκπληκτική και πάλι απόκρουση
Οι διακριθέντες
Ο Γκαράνης ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του τελικού. Ο MVP της συνάντησης και ο στυλοβάτης της ομάδας του Σχηματαρίου κι έδειξε με την απόδοσή του ότι αδικείται στο τοπικό πρωτάθλημα. Τον ακολούθησαν οι Κουτρούμπας, Ταυταρίδης. Μπινιάκος, Κίσσας, Βυλλιώτης χωρίς να υπάρχει και κάποιος υστερήσας από τους νικητές. Από τους ηττημένους καλή παρουσία είχαν οι Κώτσου, Βλάχος, Μεταξούλης και Τσίμας.
Η διαιτησία
IMG_1456
Παρά τον βαθμό δυσκολίας του τελικού ο Δημήτρης Ψυχούλας ήταν άψογος. Μοίρασε στα ίσια το… καρπούζι, μπήκε στο πνεύμα του αγώνα και γενικά έκανε μια από τις καλύτερες διαιτησίες σε τελικό. Πολύ καλοί και οι βοηθοί Παπαδημητρόπουλος και Φίλος. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Αντώνης Φωτιάδης.
IMG_1460
Αναγέννηση (Τάκης Πλατής): Κουτρούμπας, Κολώνιας (71* Αντφαντής Α.), Χρήστου, Μεταξάς, Γκαράνης, Ταυταρίδης, Κόκκαλης, Κίσσας, Βυλλιώτης (75* Ταμπαθάνης), Μπινιάκος, Λασκαρίδης.
IMG_1458
Αμβρυσσέας (Άγγελος Κυριάκου): Τσίμας, Μπότσης (75* Κυπραίος). Αντωνιάδης (57* Μεταξούλης), Αβράμπος, Κώτσου, Ταμάμης (57* Μπαλντάς), Γεωργουσόπουλος, Κραβαρίτης, Πλακίδας Μ., Βλάχος, Πλακίδας Χ.
Για πλούσιο φωτορεπορτάζ στη σελίδα του stereasports στο facebook

http://www.stereasports.gr








------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας