Το αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου 1940 στον Άγιο Θωμά




Μια εξαιρετικά καλοδουλεμένη μουσική εκδήλωση απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο ΚΑΠΗ του Αγίου Θωμά Τανάγρας αφιερωμένη στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Τραγούδια του ελληνοϊταλικού πολέμου και της κατοχής, καθώς και ρεμπέτικα αποδόθηκαν θαυμάσια υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταμάτη Φουντουζή. 
Σπάνια βίντεο και κείμενα όπως 'Η πορεία προς το μέτωπο' του Οδυσσέα Ελύτη και του Δημήτρη Ψαθά μας ταξίδεψαν στην εποχή και επανέφεραν στη μνήμη μας τις θυσίες των προγόνων μας, προκειμένου να συλλογιζόμαστε ελεύθερα οι νεοέλληνες.
Την εκδήλωση οργάνωσε η Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίου Θωμά.
Μεταξύ των παρευρισκομένων και οι:  αντιδήμαρχος Δ.Ε. Οινοφύτων Γωγώ Καμπιώτου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Τανάγρας Γιώργος Βουγέσης, ο πρόεδρος του νομικού προσώπου Γιάννης Γκίνης και ο πρόεδρος του χωριού Σωτήρης Κοκόσης.


















------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας