Νέο κρούσμα ελονοσίας στη Θήβα... νοσηλεύεται στη Λιβαδειά. 12 τα κρούσματα στη Στερεά το 2016




Νέο κρούσμα ελονοσίας διαπιστώθηκε στη Θήβα το οποίο ωστόσο παραπέμφθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς όπου και νοσηλεύεται μέχρι σήμερα σε μονόκλινο δωμάτιο του 2ου ορόφου.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για άνδρα, αλλοδαπό μετανάστη, πακιστανικής καταγωγής, 32 χρόνων, ανασφάλιστο.
Η σχετική διάγνωση έγινε από την αιματολόγο του νοσοκομείου μετά τη διενέργεια των απαιτούμενων αιματολογικών εξετάσεων.
Ο Ασθενής μέχρι και σήμερα λαμβάνει την αναγκαία θεραπεία και βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενώ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης από το νοσοκομείο.
Από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί σχετικά το ΚΕΕΛΠΝΟ στο οποίο έχουν αποσταλεί και νέα δείγματα αίματος για περαιτέρω διερεύνηση.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κρούσμα έχει χαρακτηριστεί εισαγόμενο πράγμα που σημαίνει ότι ο ασθενής δεν έχει νοσήσει στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Στερεά Ελλάδα έχουν καταγραφεί 12 κρούσματα ελονοσίας, 9 στη Βοιωτία, 2 στην Εύβοια και 1 στην Φθιώτιδα.




 Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 13:59
 Γράφτηκε από τον/την Θανάσης Μερτζάνης
http://lamiastar.gr/








------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας