Ευχαριστήριο προέδρου Τ.Κ. Αγ. Θωμά Σωτήρη Κοκόση
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Θωμά Σωτήρης Κοκόσης ευχαριστεί όλους τους κατοίκους του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, που με τη συνδρομή τους βοήθησαν να ολοκληρωθεί το νεότευκτο ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου στη περιοχή της Αγίας Τριάδος.
Με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Γ. Κοκόση ξεκίνησαν οι διαδικασίες ανέγερσης τον περασμένο Απρίλιο και ήδη σήμερα βρίσκεται στη φάση της εσωτερικής αγιογράφησης από τον Παρασκευά Λεβαντή.
-------------------------------------------------------------------
Η συχωριανή μας φιλόλογος Ευτυχία Σύρμα σε μια καταγραφή της το έτος 1968 αναφέρει τα κάτωθι:
To 1966 ένας γέρος πήγαινε να κάνει ξύλα. Καθώς βάδιζε, παρουσιάζεται μέσα από ένα σκίνο (θάμνο) ένας άγνωστος άνθρωπος μέχρι τη μέση και πάλι εξαφανίστηκε.
Τούτο έγινε πολλές φορές μέσα σε λίγες στιγμές.
Ο άνθρωπος αυτός δεν μιλούσε, ήταν πολύ ήρεμος και έμοιαζε να παρακαλεί τον γέροντα ο οποίος τρομαγμένος επέστρεψε στο χωριό άλαλος, χλωμός και άρρωστος.
Αφού συνήλθε διηγήθηκε το περιστατικό. Μερικοί συγχωριανοί έσκαψαν στο σημείο που τους υπέδειξε και παραξενεύτηκαν βρίσκοντας εκεί θεμέλια εκκλησίας.
Υπέθεσαν ότι η εκκλησία αυτή υπήρξε επί Τουρκοκρατίας και ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Άντώνιο.
Όλοι τότε πίστεψαν ότι ο Άγος θέλει να ξαναχτιστεί η εκκλησία του.---------------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Η λίστα της ντροπής!! Δείτε αναλυτικά τους μισθούς που έδινε η ΕΡΤ!!!