Συλλήψεις αλλοδαπών σε Οινόφυτα , Οινόη και Σχηματάρι
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λαμία, 19 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα για διάφορα αδικήματα
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου ε πιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα και συγκεκριμένα:

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα δύο σε περιοχές της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας και ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Κατασχέθηκαν κατά περίπτωση, ένα δενδρύλλιο κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος σε ανάπτυξη, ύψους (1,20) μέτρων, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας κ.α.

Ημεδαπός στο Δομοκό Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν (1) κιλό και (530) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, καθώς και δύο ημεδαποί στη Λαμία & στο Δομοκό Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα.

Αλλοδαπός στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκε ένα μαχαίρι με μήκος λάμας (7,5) εκατοστών.

Επτά (7) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

 • ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας,
 • ημεδαπός στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας,
 • αλλοδαπός στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,
 • αλλοδαπός στην Κύμη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης,
 • ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στην Ιτέα Φωκίδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φωκίδας, καθώς και
 • αλλοδαπός στην Οινόη Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα δύο αλλοδαποί και δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Τέλος, αλλοδαπός στη Γλύφα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

------------


ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λαμία, 20 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά τριάντα (30) άτομα για διάφορα αδικήματα
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου ε πιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά τριάντα (30) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) ημεδαποί στην περιοχή της Θήβας και στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών & της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας αντίστοιχα, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, αντίσταση και απρόκλητη σωματική βλάβη. Κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης.

Ημεδαπός στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα σε διενεργούμενο έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε αδασμολόγητο καπνό, μεικτού βάρους (820) γραμμαρίων.

Επιπλέον στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν συνολικά τέσσερις (4) καταδικαστικές Αποφάσεις, του Μονομελούς & Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με συνολική ποινή φυλάκισης (2) ετών και (39) μηνών, για φοροδιαφυγή, απάτη, πλαστογραφία και μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο, κατ’ εξακολούθηση.

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα ένας στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης και μία στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα.

Τρεις (3) ημεδαποί σε περιοχή της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Φωκίδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας & της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φωκίδας αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι (σουγιάς), με μήκος λάμας (10) εκατοστών.

Δώδεκα (12) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

Σε περιοχές της Φθιώτιδας (Λαμία, Ράχες, Άγιο Κωνσταντίνο, Τραγάνα, Αταλάντη) :
 • (2) αλλοδαποί από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας,
 • (2) ημεδαποί από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας και
 • (2) ημεδαποί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης.
Σε περιοχές της Εύβοιας (Χαλκίδα – Παραλία Αυλίδας) :
 • (2) ημεδαποί από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας,
 • (1) ημεδαπός από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και
 • (1) ημεδαπός από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας.
Σε περιοχές της Βοιωτίας (Π.Α.Θ.Ε. – Ορχομενός) :
 • (1) αλλοδαπός από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. & του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας και
 • (1) ημεδαπός από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού.

Πέντε (5) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας & Τροχαίας Χαλκίδας, ένας στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, καθώς και δύο στη Λαμία και στην Άμφισσα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λαμίας & Άμφισσας αντίστοιχα, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Δύο (2) ημεδαποί στο Μυτικά Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Ημεδαπός στο Θεολόγο Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τέλος, αλλοδαπός στη Χαλκίδα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
-----------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξω από την Λιβαδειά η φωτιά στην Βοιωτία. Eκκενώθηκε το γηροκομείο.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας