Έβρεξε… κι έσβησε η φωτιά στα Δερβενοχώρια




Η σφοδρή καταιγίδα  έδωσε τέλος στην «κόλαση» φωτιάς στα Δερβενοχώρια μετά από 72 ώρες μάχης με τις φλόγες.
Ο πρώτος απολογισμός τραγικός .
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Π.Υ. έχουν αποτεφρωθεί περίπου 6.000 στρέμματα παρθένου πευκοδάσους.
Η φωτιά ξεκίνησε τη νύχτα του Σαββάτου στις 22.00 και με σύμμαχο τους ισχυρούς ανέμους πήρε δραματικές διαστάσεις, καίγοντας τα πάντα στο πέρασμά της.
Με το πρώτο φως της ημέρας, τρίτο  24ωρο, στα δύο μέτωπα που μαίνονταν επιχειρούσαν:
6 αεροσκάφη canader, 4 PZL, 6 ελικόπτερα, 170 πυροσβέστες, 180 άτομα πεζοπόρα τμήματα, 100 στρατιώτες, 76 πυροσβεστικά οχήματα, εθελοντές πυροσβέστες, 33 συνολικά υδροφόρες από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας και τους Δήμους του νομού Βοιωτίας και άλλων νομών καθώς και σκαπτικά μηχανήματα.
Δεν κινδύνεψαν τελικά τα χωριά Πάνακτος και Πράσινο και το εργοστάσιο πυρομαχικών της ΠΥΡΚΑΛ καθώς αποδείχθηκαν σωτήριες οι αντιπυρικές ζώνες που διανοίχτηκαν κατά τη διάρκεια της φωτιάς.
Η ηγεσία της πυροσβεστικής είναι πεπεισμένη οτι δεν πρόκειται για ατύχημα, γι αυτό από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμών.















http://viotianet.gr/













-------------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας