Σφραγίζεται εργοστάσιο βιομάζας στα Οινόφυτα





Στη σφράγιση του εργοστασίου πλαστικών με το απαγορευμένο καύσιμο την βιομάζα «ΠΡΟΚΟΣ ΑΒΕΕ» στα Οινόφυτα Βοιωτίας προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου ώρα 12:00, έπειτα από ενέργειες του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών και καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, όπως αποδείχθηκε κατόπιν ελέγχου και μετρήσεων του ΠΑΚΟΕ. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο ρύπαινε με επικίνδυνα αιωρούμενα σωματίδια ( PM10 και PM 2,5 ) με τα δύο φουγάρα του την ευρύτερη περιοχή των Οινοφύτων και το βασικότερο ότι λειτουργούσε παράνομα.


Προηγήθηκαν γραπτές επώνυμες καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής προς το ΠΑΚΟΕ. Το Κέντρο, ως όφειλε και όπως κάνει πάντα στα 37 χρόνια λειτουργίας του επιλήφθηκε του προβλήματος, συλλέγοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν στη ρύπανση του Περιβάλλοντος από το εν λόγω εργοστάσιο. Στη συνέχεια επενέβη στις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να εφαρμόσουν τη νομοθεσία.

Το ΠΑΚΟΕ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να παραστούν στη σφράγιση του εργοστασίου η οποία θα γίνει με την παρουσία Αστυνομικής Δύναμης.

Επισυνάπτεται η απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τη σφράγιση του εργοστασίου.








http://www.zougla.gr/













--------------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό