Ξεκινά η προκήρυξη των μελετών για τον Ασωπό




Την έναρξη της διαδικασίας για την προκήρυξη των μελετών για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδατικών Συστημάτων Περιοχής Ασωπού», συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος - ΥΠΕΚΑ)  ανακοίνωσαν πριν λίγη ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας και ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ,  Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, το έργο αυτό, είναι το πρώτο αλλά ουσιαστικό βήμα στο πλαίσιο της ευρύτερης λύσης του περιβαλλοντικού προβλήματος του Ασωπού ποταμού και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του ΥΠΕΚΑ.  Όπως είπε, η οριστική λύση του προβλήματος προϋποθέτει την οριοθέτηση της ΒΙΠΕ (Βιομηχανικής Περιοχής) που είναι ο κορμός της λύσης και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον ίδιο και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος προετοιμάζει το συγκεκριμένο έργο.
Ο ρόλος της ΕΥΔΑΠ είναι συμβουλευτικός και κύριος του προαναφερόμενου έργου, που ξεκινά στις 30 Ιουλίου με την προκήρυξη των μελετών, είναι ο δήμος Τανάγρας. Η εκτίμηση είναι ότι για να ολοκληρωθεί θα χρειαστεί περίπου 36 μήνες (18 μήνες οι μελέτες και άλλοι 18 για την κατασκευή των έργων).
Όπως παραδέχθηκε ο κ. Τσιρώνης, αυτή τη στιγμή εξαιτίας της έλλειψης ικανού αριθμού επιθεωρητών περιβάλλοντος δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την ακριβή έκταση της ρύπανσης, ούτε για το αν υπάρχουν νέες πηγές ρύπανσης. Ωστόσο, ο δήμαρχος Τανάγρας είπε πως οι μελέτες που έχουν γίνει, δείχνουν ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με τα αγροτικά προϊόντα.​




της Τέτης Ηγουμενίδη
http://www.naftemporiki.gr/












-----------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό