Έργο συνολικής αξίας 40 εκατ. ευρώ του δήμου Τανάγρας για την απορρύπανση του Ασωπού




Έργο συνολικής αξίας 40 εκατ. ευρώ που στοχεύει την εξυγίανση της υδρολογικής λεκάνης της Βοιωτίας και συγχρόνως την έναρξη των διαδικασιών για την απορρύπανση του Ασωπού, πέτυχε ο δήμος Τανάγρας, ύστερα από τεράστια προσπάθεια του δημάρχου Βασίλη Περγάλια.
Ήδη δημοσιεύθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις μελέτες του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδατικών Συστημάτων Περιοχής Ασωπού», η προκήρυξη των οποίων αναμένεται ότι θα γίνει στα τέλη Ιουλίου.
Υπεύθυνοι για το έργο είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος, η ΕΥΔΑΠ και ο Δήμος Τανάγρας. Σημειώνεται ότι το σχέδιο εξυγίανσης του Ασωπού είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2014.
Το μεγάλο αυτό έργο που αλλάζει τις προπτικές ολόκληρης της περιοχής, περιλαμβάνει:
– Κατασκευή μονάδας επεξεργασίας νερού δυναμικότητας 1.300 κυβικών μέτρων ανά ώρα.
– 24.400 μέτρα τροφοδοτικούς αγωγούς.
– 30.000 μέτρα δίκτυο διανομής στη βιομηχανική ζώνη και
– έναν αγωγό 5,5 χιλιομέτρων για να παροχετευθεί από την Υλίκη ποσότητα 20.000 κυβικών μέτρων νερού την ημέρα για τον εμπλουτισμό των υδροφορέων, ενώ θα δίδεται ποσότητα 16.000 κυβικών την ημέρα στον ίδιο τον Ασωπό ποταμό για την περιβαλλοντική του ανάκτηση.
Το έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, προβλέπει:
– τη μεταφορά νερού από τον αγωγό του Μόρνου το οποίο θα διυλίζεται και θα τροφοδοτούνται οι οικισμοί και οι βιομηχανίες.
– τη μεταφορά νερού από την Υλίκη, με το οποίο θα γίνεται ο εμπλουτισμός του υδροφορέα από γεωτρήσεις σε συγκεκριμένες θέσεις και
– την παροχή νερού σε ημερησία βάση στην κοίτη του Ασωπού ως «οικολογική παροχή» προκειμένου να έχει το ποτάμι μια μόνιμη ροη καθαρού νερού και να μη λιμνάζουν τα ύδατα.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε 36 μήνες.


http://www.maximipoli.gr/















----------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας