H ΔΗ.Κ.Ε.Τ. έχει πλέον το δικό της Βεστιάριο Παραδοσιακών Φορεσιών





Η ΔΗ.Κ.Ε.Τ.  εξαργυρώνοντας την ένταξή της στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα LEADER (μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. Ελικώνας – Παρνασσός), προμηθεύτηκε και διαθέτει πλέον 65 παραδοσιακές φορεσιές από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ταυτόχρονα κατασκευάστηκε  ιματιοθήκη διαστάσεων 4,70 x 2,10 μ και τοποθετήθηκε σε διαθέσιμο χώρο, στο παλιό Δημαρχείο Σχηματαρίου (δίπλα στο Κ.Ε.Π.). Έτσι, η Δημοτική Επιχείρηση απέκτησε το δικό της οργανωμένο βεστιάριο παραδοσιακών στολών. Οι φορεσιές ήδη διατίθενται προς δανεισμό στους χορευτικούς συλλόγους του Δήμου Τανάγρας για την εξυπηρέτηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Υπόδειγμα της αίτησης δανεισμού, υπάρχει στο site της Δημοτικής Επιχείρησης (diket.gr). Η αίτηση συμπληρώνεται, αποστέλλεται ηλεκτρονικά και η επιβεβαίωση γίνεται στα τηλ . της ΔΗ.Κ.Ε.Τ. (2262351180 – 181). Για την διάθεση των στολών, θα τηρείται σειρά προτεραιότητας με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης.
Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε την κ. Νοδάρα Κατερίνα (Πρόεδρο του Συλλόγου Νέων Δερβενοχωρίων ‘’Η ΔΡΑΣΗ’’) , για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφερε σε όλη την διαδικασία επιλογής και προμήθειας των φορεσιών, καθώς και στην οργάνωση του βεστιαρίου.

Ο  Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Τ.
και το Δ.Σ.
IMG_8208


IMG_8210

IMG_8211



http://diket.gr/

















----------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό