ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου στο Δήλεσι, η εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Τανάγρας της ΟΓΕ με θέμα «40 ΧΡΟΝΙΑ ΟΓΕ,  ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ» Χαρακτηριστικό της πολύ μεγάλης συμμετοχής στην εκδήλωση ήταν  το ότι εκτός από τη γεμάτη αίθουσα του ΚΑΠΗ της περιοχής, γεμάτοι κόσμο ήταν και οι εξωτερικοί χώροι.  
Την κεντρική ομιλία έκανε η  Ασημίνα Καραμπέτσου,  μέλος του Δ.Σ. της ΟΓΕ. Ανάμεσα στα άλλα στην ομιλία αναφέρθηκαν και τα εξής: «Η φετινή 8η Μάρτη όχι μόνο συγκρούεται σφοδρά με πολλά μέτωπα όπως το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, το προσφυγικό, αλλά έρχεται και να συναντήσει τη σαραντάχρονη εμπειρία της ΟΓΕ, την εμπειρία των γυναικών της εργασίας, του σχολείου, του εμπορομάγαζου της πόλης του χωριού στην οργάνωση του αγώνα για μια κοινωνία που θα μπορεί να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους». Αναφορά έγινε και στις θέσεις της ΟΓΕ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς  και στη δράση της Ομάδας Γυναικών της περιοχής σχετικά με την τραγικά υποβαθμισμένη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου και του ΙΚΑ Οινοφύτων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό σωματεία της περιοχής, το Συνδικάτο Φαρμάκου και το σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ». Επίσης στην εκδήλωση διαβάστηκε ψήφισμα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και ποιήμα για τα παιδιά πρόσφυγες, γραμμένο από τη Γιούλη Μπουγά, μέλος της Ομάδας Γυναικών.
Συνέχεια στη δράση αυτή η ομάδα Γυναικών θα δώσει με τη δράση της για την προετοιμασία και επιτυχία της 48ωρης απεργίας αν τολμήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φέρει τον αντιασφαλιστικό νόμο στη Βουλή.
Μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση στην έκκληση της ομάδας για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία και παραδόθηκαν την επόμενη μέρα, στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από τη μικτή πολυφωνική χορωδία Σχηματαρίου και τη χορωδία Ωρωπού.  

-------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ