Έργο πνοής στα Οινόφυτα το πρόγραμμα βιοκλιματικής ανάπλασης





Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο πνοής στα Οινόφυτα, το πρόγραμμα της βιοκλιματικής ανάπλασης.

Ο Δήμος Τανάγρας σύμφωνα με την Πράξη «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ» αναβαθμίζει και επαναδιαμορφώνει μια επιλεγμένη περιοχή στο κέντρο του οικισμού Οινοφύτων, συνολικής επιφάνειας 25.000m2, η οποία αποτελείται από την κεντρική πλατεία, τους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων της οδού Πύργου και επτά (7) ακόμα κεντρικών οδών των Οινοφύτων (Οδοί Προέδρου Στ. Σκλία, Αθηνών 25ης Μαρτίου, Πύργου, Λιάπη, Σ. Σκλία και Ασωπού).
Τα αναμενόμενα οφέλη είναι πολλαπλά και σημαντικά, καθώς αναβαθμίζουν αισθητά το περιβάλλον, και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Τανάγρας και των επισκεπτών του.
Ενδεικτικά από τις προτεινόμενες βιοκλιματικές αναβαθμίσεις αναμένονται τα ακόλουθα οφέλη:
• Αύξηση χώρων πρασίνου
• Αναβάθμιση του μικροκλίματος του πυκνοδομημένου αστικού ιστού
• Βελτίωση των επιπέδων θερμικής άνεσης των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Τανάγρας (μείωση θερμοκρασίας περιβάλλοντος τουλάχιστον 1,8 βαθμούς ºC)
• Μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου
• Βελτίωση της επιβαρυμένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης της περιοχής λόγω του ότι η περιοχή ότι βρίσκεται σε βιομηχανική ζώνη
• Συμβολή στους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης (πχ ποδήλατα) και την αποφυγή κυκλοφοριακών φόρτων
Επισημαίνεται ότι στο έργο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην εύκολη προσβασιμότητα από άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους και παιδιά, με σκοπό την άνετη και ασφαλή μετακίνησή τους στους υπαίθριους χώρους του Δήμου









https://www.facebook.com/dimostanagras/













--------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας