Ανακοίνωση - Καταγγελία ΛαΪκής Συσπείρωσης


Μάρτης 2016

ü  ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ
ü   ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ
ü  ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟ–ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΕΡΓΑΛΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Φίλες, Φίλοι, κάτοικοι του Δήμου Τανάγρας,
         
          Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (9/3/2016) η πλειοψηφία έφερε για συζήτηση θέμα για την εκχώρηση των Δημοτικών Τελών ηλεκτροφωτισμού σε ιδιωτική εταιρεία με σκοπό και με επιχείρημα τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού (Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικό Τομέα, ΣΔΙΤ).
               
          Τι σημαίνει αυτή η ενέργεια της Δημοτικής Αρχής;

          Είναι γνωστό ότι οι εταιρείες λειτουργούν για το κέρδος του ιδιοκτήτη τους και όχι με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες! Με αυτό τον τρόπο η πλειοψηφία ουσιαστικά ιδιωτικοποιεί το έργο εκσυγχρονισμού & ανάπτυξης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, εκχωρεί χρήματα των δημοτών σε ιδιωτική εταιρεία ενώ διαιωνίζει μία επικίνδυνη λογική μετατρέποντας μία ανάγκη σε εμπόρευμα που άμα “συμφέρει” θα παρέχεται ενώ άμα δε συμφέρει...βλέπουμε!

          Η Δημοτική Αρχή θα μπορούσε -αν ήθελε- να διεκδικήσει τα χρωστούμενα της κεντρικής εξουσίας για να αναπτύξει την αντίστοιχη δημοτική υπηρεσία, να αγοράσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό και να προσληφθεί εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό με δικαιώματα στην εργασία έτσι ώστε η ανάγκη δημόσιου ηλεκτροφωτισμού να καλύπτεται επαρκώς και να μην εξαρτάται από το κέρδος & τις ορέξεις του κάθε εργολάβου!

          Αλήθεια, αναρωτιόμαστε ποια άλλη δημοτική υπηρεσία πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο; Μήπως η καθαριότητα στην οποία υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό; Ήδη πολλοί τομείς έχουν δοθεί σε ιδιώτες όπως για παράδειγμα το κλάδεμα των δέντρων, ο καθαρισμός των  φρεατίων όμβριων κ.α πάντα με πρόσχημα την έλλειψη τεχνικών υποδομών στο Δήμο αλλά την ίδια ώρα η Δημοτική Αρχή δε κάνει τίποτα για να λυθεί αυτή η έλλειψη. Ακολουθάει πιστά την κυβερνητική πολιτική διαιωνίζοντας τα προβλήματα και τις ελλείψεις! Πακτωλοί χρημάτων δίνονται σε ιδιώτες αντί να εξοπλίζεται ο Δήμος με τεχνικά μέσα και να προσλαμβάνεται το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό.

          Στην ίδια συνεδρίαση ο Δήμαρχος απέρριψε πρόταση της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» να συζητηθεί η καταγγελία κυβερνητικής διάταξης “προαιρετικού χαρακτήρα” η οποία ορίζει ότι: “η ευθύνη ενίσχυσης της λειτουργίας των δομών υγείας που βρίσκονται στην επικράτεια των Δήμων να ανήκει σε αυτούς” και απαλλάσσει ουσιαστικά το κράτους από αυτή την υποχρέωση.

>>> “Φιρί φιρί το πάνε” να πληρώνουν οι ίδιοι οι δημότες τη συντήρηση & λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου και του ΠΕΔΥ Οινοφύτων (πρώην ΙΚΑ) προφανώς με πρόσθετη φορολογία και χαράτσια μέσα από τα δημοτικά τέλη!!!
>>> Η μέχρι τώρα υλοποίηση κατά γράμμα την πολιτική της κυβέρνησης από τη Δημοτική Αρχή πλέον θα οδηγήσει και σε μέτρα ενάντια στο δικαίωμα στην δημόσια & δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Σκοπεύουν να αναλάβουν για μία ακόμα φορά τον ρόλο του μακριού χεριού του κράτους και του φοροεισπράκτορα;;;

          Μάλιστα -για να μην υπάρχουν αυταπάτες- ο κύριος δήμαρχος, διαβεβαίωσε το σώμα ότι με ευθύνη του θα λειτουργήσει ασθενοφόρο με οδηγούς για της ανάγκες του Κέντρου Υγείας. Αλήθεια πως θα τηρηθούν οι προδιαγραφές που προβλέπονται για τα ασθενοφόρα και τους οδηγούς τους; Ποιος θα είναι ο ιατρικός εξοπλισμός του οχήματος και ποια θα είναι η εξειδίκευση των οδηγών και όσων θα παρέχουν τις πρώτες βοήθειες;

          Τέλος στην ίδια συνεδρίαση η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε και κάλεσε να πάρει ευθύνη ο Δήμος για την έκφραση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες & μετανάστες και για συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών αναγκαίων για τις επείγουσες ανάγκες όσων βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας χωρίς τη θέλησή τους!

          Ο Δήμαρχος, σε ένα ρεσιτάλ ξενοφοβικό & ρατσιστικό, αρνήθηκε και ανέπτυξε ακραίες απόψεις. Πρόβαλε μάλιστα το εξής επιχείρημα: “ο Δήμος φροντίζει για τις οικογένειες και τα παιδιά της περιοχής που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια και πεινάνε...”.

Αλήθεια κύριε δήμαρχε πίσω από τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών ποιες αιτίες κρύβονται; Φταίνε οι γονείς τους για τα παιδιά που πεινάνε; Είναι επιλογή τους η ανεργία;
Είναι ή δεν είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων;
Είναι ή δεν είναι αποτέλεσμα της βαρβαρότητας των μνημονίων, της γιγάντωσης των κερδών του κεφαλαίου, των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Είναι ή δεν είναι -όλα όσα προκλητικά ισχυριστήκατε- το αποτέλεσμα της βάρβαρης πολιτικής που ακολουθείτε και υλοποιείτε και ΕΣΕΙΣ στο Δήμο και γενικότερα;

Κανένα ρατσιστικό δηλητήριο δε θα γίνει αποδεκτό! Κανένας να μη παίξει με τον πόνο των λαϊκών οικογενειών βρίσκοντας ευκαιρία να χύσει φασιστικό μίσος!

Πίσω από τις σοβαρές δυσκολίες και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες στην Ελλάδα και πίσω από το δράμα των προσφύγων & μεταναστών κρύβεται ο ίδιος φταίχτης, ο ίδιος εχθρός: το κυνήγι του κέρδους από τα μονοπώλια και τα αρπακτικά που δε λογαριάζουν τίποτα στη διαμάχη τους για το ποιος θα επικρατήσει!

Φίλες, Φίλοι, κάτοικοι του Δήμου Τανάγρας,
Σας καλούμε να είστε σε ετοιμότητα έτσι ώστε να αποτρέψουμε περαιτέρω αρνητικές εξελίξεις! Σας καλούμε μαζικά και ολόψυχα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες καταδικάζοντας παράλληλα την πολιτική που γεννάει κρίση, φτώχεια, πόλεμο & προσφυγιά! Να απομονωθεί ο φασισμός & το ρατσιστικό μίσος!


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ




















-----------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό