Το "σχέδιο για τον Ασωπό" κυριάρχησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς στα Οινόφυτα





Στα Οινόφυτα συνεδρίασε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου   το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς. Κύριο  θέμα της συνεδρίασης το πρόβλημα της ρύπανσης  του Ασωπού και η πρόταση της Περιφέρειας για την εξάλειψη της βιομηχανικής ρύπανσης στην περιοχή.
Ο Κώστας Μπακογιάννης  εξήγγειλε , παρουσιάζοντας την πρόταση ,  την δημιουργία Παρατηρητηρίου Υγείας και ενημερώνοντας το περιφερειακό Συμβούλιο  τόνισε ότι έχουν ληφθεί υπ όψην όλες οι παρατηρήσεις των φορέων, των αρμοδίων Υπουργείων ακόμη και των τοπικών κοινωνιών.   
 
Στο πρόβλημα της ρύπανσης του Ασωπού ο Περιφερειάρχης τόνισε οτι η Πολιτεία έμεινε για πάρα πολλά χρόνια ''κουφή και τυφλή'' σημειώνοντας οτι έχουμε μπροστά μας ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα της Στερεάς. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη η ρύπανση του Ασωπού είναι πρόβλημα που εξελίσσεται επί δεκαετίες και η ελληνική πολιτεία δεν έχει καταφέρει ακόμη να εντοπίσει τις εστίες ρύπανσης του ποταμού. 

Στην εισήγηση του ο Περιφερειάρχης τόνισε οτι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της τεράστιας περιβαλλοντικής επιβάρυνσης είναι να βρούμε τις εστίες ρύπανσης και αυτό θα κάνει η Περιφέρεια δρομολογώντας τις διαδικασίες ενός διεθνούς διαγωνισμού που θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο. Στην προσπάθεια μας αυτή υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης θα αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διαθεσή μας. Το επόμενο βήμα είναι να ανατεθεί απο την Περιφέρεια μια μελέτη διευθέτησης της κοίτης του Ασωπού που αναμένεται να δημοπρατηθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2016 αφού όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης έχουμε πάρει ήδη τη σύμφωνη γνώμη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών κ. Χαρίτση. 

Το τρίτο και σημαντικό βήμα σύμφωνα πάντα με την πρόταση της Περιφέρειας είναι η δημιουργία πάρκου εξυγίανσης του Ασωπού. Ως προς το σκέλος της χρηματοδότησης ''εξετάζουμε κάθε δυνατό μοντέλο'' σημείωσε ο Περιφερειάρχης διεκρινίζοντας οτι θα απαιτηθεί και η συνεργασία με ιδιώτες. 

Το σχέδιο εξυγίανσης του Ασωπού έχει παρουσιαστεί στην Ευρωπαική ένωση με τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών να βλέπουν θετικά τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας όπως ανέφερε στο Περιφερειακό συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε απο το Περιφερειακό συμβούλιο να εγκρίνει την σύσταση Επιτροπής Διαβούλευσης για τον Ασωπό καθώς και το σχέδιο για την εξυγίανση του ποταμού. 

''Εφτασε η ωρα να περάσουμε από τα λογια στις πράξεις. Εχουμε στα χέρια μας μια μεγάλη ευκαιρία γιατί έχουμε πετύχει ενότητα δυνάμεων, συνεργασία και συννενόηση. Αυτή την ευκαιρία δεν δικαιούμαστε να την αφήσουμε να πάει χαμένη'' υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης. 




http://www.ilamia.gr/














------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας