Απάντηση του Ινστιτούτου Prolepsis στον Καμμένο για την Επιδημιολογική Μελέτη Οινοφύτων
«Αναληθής και παραπλανητική η ομιλία του»


Αναληθής και παραπλανητική χαρακτηρίζει σε ανακοίνωση του το Ινστιτούτο Prolepsis την ομιλία του Πάνου Καμμένου στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή το πρωϊ σχετικά με την επιδημιολογική μελέτη των Οινοφύτων.
Μεταξύ άλλων, στην απάντησή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας το Ινστιτούτο τονίζει «ότι η διαχείριση του Ινστιτούτου είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε σχετικό έλεγχο, τον οποίο και με χαρά θα δεχθεί και θα διευκολύνει».
Η απάντηση του Ινστιτούτου Prolepsis στον Πάνο Καμμένο έχει ως εξής:
«Η απόπειρα του Υπουργού Άμυνας και Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής να υποβαθμίσει την Επιδημιολογική Μελέτη των Οινοφύτων με τις συκοφαντικές του αναφορές στην Υπεύθυνη της Μελέτης Καθηγήτρια της Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis κυρία Αθηνά Λινού είναι εντελώς αναληθής και παραπλανητική.
Ο κ. Καμμένος γνωρίζει ή τουλάχιστον ώφειλε να γνωρίζει πριν αναφερθεί στην Μελέτη, τα ακόλουθα: Η Μελέτη αυτή ζητήθηκε το 2008 απο τον Δήμο Οινοφύτων, με στόχο να εξακριβωθεί κατά πόσο η υγεία των κατοίκων της περιοχής επιβαρύνεται από τις εκεί εγκατεστημένες βιομηχανικές μονάδες. Η συλλογή και η ανάλυση των στοιχείων άρχισε να υλοποιείται με εντατικούς ρυθμούς ήδη από το 2009 και συνεχίζει βάσει της αρχικής συμβάσεως μέχρι και το 2016, από ομάδα μελετητών υπό την επίβλεψη της κ. Λινού. Η Μελέτη έχει παρουσιαστεί σε διεθνώς αναγνωρισμένα Συνέδρια και Περιοδικά, τα οποία πιστοποιούν την εγκυρότητα των συλλεχθέντων στοιχείων και της μεθοδολογίας της. Τα μέχρι σήμερα δημοσιευμένα και πράγματι εντυπωσιακά αποτελέσματα, που αναδεικνύουν δραματικές επιπτώσεις για την υγεία του πληθυσμού της περιοχής, έχουν ανακοινωθεί επανειλημμένα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, αλλα εκτενώς και στα ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό της εμπιστοσύνης με την οποία η διεθνής κοινότητα περιβάλλει την Επιδημιολογική Μελέτη των Οινοφύτων ειναι ότι η Πολιτεία της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, βασιζόμενη κυρίως στα ευρήματα της "Μελέτης Λινού" άλλαξε την νομοθεσία της και σχεδόν μηδένισε τα επιτρεπόμενα επίπεδα εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό.
Δυστυχώς, η Ελληνική Πολιτεία αποφεύγει μέχρι σήμερα να αντιμετωπίσει ουσιαστικά το τόσο σοβαρό αυτό θέμα για την Υγεια του Ελληνικού Λαού.
Με λύπη πρέπει να επισημανθεί ότι οι καταγγελίες του κ Καμμένου ότι το ποσό της επιχορήγησης της Επιδημιολογικής Μελέτης των Οινοφύτων εδόθη για τις προεκλογικές δαπάνες της κ. Λινού είναι ολωσδιόλου αναληθείς και πρέπει να ελεγχθούν. Ο κ. Καμμένος ισχυρίζεται ότι η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ έλαβε χρηματοδότηση απο την Κυβέρνηση  της ΝΔ, στην οποία ο ίδιος συμμετείχε!
Ο κ. Καμμένος γνωρίζει (ή άλλως ασυγγνώστως αγνοεί) ότι το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis λειτουργεί με πλήρη Διαφάνεια στην εξασφάλιση και διαχείριση των πόρων του από το 1990. Έτσι άλλωστε διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα στα έργα που εκπονεί. Για τους λόγους αυτούς, το Ινστιτούτο δηλώνει στον κ. Καμμένο ότι η διαχείριση του Ινστιτούτου είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε σχετικό έλεγχο, τον οποίο και με χαρά θα δεχθεί και θα διευκολύνει.
Ακόμη, ο κ. Καμμένος γνωρίζει (ή άλλως ασυγγνώστως αγνοεί) το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο της Πρόληψης που τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσεως ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα Επισιτιστικής Ανασφάλειας στη χώρα μας και χορήγησε πάνω απο 11.000.000 γεύματα και οδηγίες για Υγιεινή Διατροφή σε περισσότερους απο 70.000 μαθητές Δημοσίων σχολείων στις οικονομικά πιο ασθενείς περιοχές σε όλη την Ελλάδα.
Τέλος, ο κ. Καμμένος γνωρίζει (ή άλλως ασυγγνώστως αγνοεί) το έργο και των δεκάδων Ελλήνων και ξένων Επιστημόνων του Ινστιτούτου Prolepsis αλλα και των εκατοντάδων εθελοντών που εργάζονται απο το 1990 όχι μόνο σε επιστημονικές Μελέτες αλλα και πολλές Ανθρωπιστικές προσπάθειες. Καλό θα ήταν λοιπόν, πριν εκτοξευθούν ακρίτως τόσο σοβαρές κατηγορίες, να υπάρχει, αν μη τι άλλο,  περισσότερη ενημέρωση αλλά και μεγαλύτερη υπευθυνότητα».


http://www.newsbeast.gr/
----------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας