«Δεν αντέχω να βλέπω τη χώρα μου σε αυτή την κατάσταση».Συγκλονιστική εξομολόγηση του 77χρονου συνταξιούχου





Σε ολόκληρο τον κόσμο «ταξίδεψε» η φωτογραφία του ηλικιωμένου άνδρα στη Θεσσαλονίκη ο οποίος βρέθηκε να κάθεται ανήμπορος έξω από μια τράπεζα, κλαίγοντας.


Ο 77χρονος συνταξιούχος Γιώργος Χατζηφωτιάδη κάθισε στο έδαφος έχοντας δίπλα του το βιβλιάριο καταθέσεων και την ταυτότητά του.

Όντας σε απόγνωση, ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ έσπευσαν να τον βοηθήσουν ένας αστυνομικός και ένας άλλος άντρας.

Ο 77χρονος είχε πάει σε διάφορες τράπεζες και στήθηκε στην ουρά για να πάρει τη σύνταξη της συζύγου του. Όμως δεν τα κατάφερε.

Η ιστορία του κ. Χατζηφωτιάδη μαγνήτισε τα διεθνή ΜΜΕ και το διεθνές γαλλικό πρακτορείο AFP φιλοξενεί σήμερα την ιστορία του «άντρα που κλαίει», όπως τιτλοφορείται το σχετικό άρθρο.

Όπως είπε ο κ. κ. Χατζηφωτιάδη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων κατέρρευσε «γιατί δεν αντέχει να βλέπει τη χώρα του σε αυτή τη δυστυχία». «Γι 'αυτό αισθάνομαι τόσο ηττημένος, περισσότερο απ’ ό, τι για τα προσωπικά μου προβλήματα», σημείωσε.

Ο κ. Χατζηφωτιάδης και η σύζυγός του, όπως πολλοί Έλληνες, πέρασαν πολλά χρόνια στη Γερμανία, όπου όπως αναφέρει εργάστηκαν πολύ σκληρά σε ένα ορυχείο και αργότερα σε ένα χυτήριο.

«Βλέπω συμπολίτες μου να παρακαλάνε για λίγα λεπτά του ευρώ για να αγοράσουν ψωμί. Βλέπω όλο και περισσότερες αυτοκτονίες. Είμαι ευαίσθητος άνθρωπος. Δεν αντέχω να βλέπω τη χώρα μου σε αυτή την κατάσταση. Η Ευρώπη και η Ελλάδα έχουν κάνει λάθη. Πρέπει να βρούμε μία λύση», τόνισε.

Ο 77χρονος νιώθει ότι μπορεί να κάνει ελάχιστα για να αλλάξει η κατάσταση και δεν ξέρει αν θα είναι σε θέση να ψηφίσει την Κυριακή, καθώς το εκλογικό τμήμα είναι 80 χλμ μακριά από το σπίτι του. «Δεν έχω χρήματα για να πάω εκεί. Εκτός αν με πάνε τα παιδιά μου με το αυτοκίνητό τους», εξηγεί.





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό