Γ. Τσιρώνης: Θέμα πρώτης προτεραιότητας η ρύπανση του Ασωπού




Συνάντηση με την Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού είχε ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης για το χρονίζον πρόβλημα ρύπανσης του Ασωπού ποταμού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Ωρωπού παρουσίασαν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην περιοχή, ενώ ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΑΠΕΝ  τους διαβεβαίωσε ότι «έχει τελειώσει πλέον η περίοδος των λόγων και των μελετών και ξεκίνησε η περίοδος των έργων». 

Οπως επισήμανε ο κ. Τσιρώνης, το Υπουργείο τάχιστα θα δρομολογήσει έργα αποκατάστασης της περιοχής, καθώς η ρύπανση του Ασωπού θεωρείται για την κυβέρνηση θέμα πρώτης προτεραιότητας, όχι ως εξαγγελία αλλά ως ουσία. 

Αναφερόμενος στην απόφαση της απελθούσας ηγεσίας του υπουργείου να αυξήσει τα όρια ρύπανσης του Ασωπού, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ασυδοσίας στους ρυπαντές, ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης, δήλωσε «έχουμε ήδη παραγγείλει μια έκθεση για τα επιτρεπόμενα όρια ρύπανσης, πολλά από τα οποία είναι αποδεδειγμένα απλός εξορθολογισμός, ενώ κάποια άλλα μπορεί να επανεξεταστούν. Το σίγουρο είναι ότι η πολιτική των ορίων (πολύ κάτω ακόμα και από τα όρια που θεσπίζει η Ε.Ε.) τα οποία όμως ποτέ δεν τηρούνται, δεν είναι αρκετή, δεν είναι μια πολιτική που δεν λύνει το πρόβλημα», τόνισε ο Υπουργός και πρόσθεσε:

«Οι πολιτικές απορρύπανσης δεν γίνονται με θέσπιση ορίων αλλά με πραγματικό έλεγχο της βιομηχανικής δραστηριότητας. Το να βάζεις όρια στα λόγια ενώ στην πράξη ποτέ δεν τηρούνται, δεν έχει κανένα νόημα. Με τους ρυπαντές είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκαλο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», ξεκαθάρισε ο Υπουργός Αναπληρωτής Γιάννης Τσιρώνης.





Πηγή:www.capital.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό