Οι προβληματισμοί ενός συμπολίτη μας από το Χαλκούτσι, για τον Ασωπό




Αρθρο απο http://oroposapopseis.blogspot.gr/

Αυτές τις μέρες έλαβα ένα μήνυμα από συμπολίτη μας που ζει στο Χαλκούτσι, τον Σπύρο.
Πρόσφατα απέστειλε επιστολή στον δήμαρχο Ωρωπού για το πρόβλημα του Ασωπού, κυρίως για την περιοχή και την θάλασσα του Χαλκουτσίου όπου εκβάλλει το ποτάμι, με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες. Την ίδια επιστολή, ο συμπολίτης μας την κοινοποίησε και στον Ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ με αποτέλεσμα να γίνει αναφορά  στο πρόβλημα στην ραδιοφωνική εκπομπή "City Σκάϊ Lights"της Παρασκευής 19 Μαρτίου.  Μεταξύ άλλων ο κ. Σπύρος ζητά "να φτιαχτεί άμεσα το φράγμα που κατέρρευσε στον Ασωπο, να καθαριστεί ο Ασωπός και να επισκευαστούν και κατασκευαστούν σωστά τα αναχώματα από το ύψος της γέφυρας που είναι στον δρόμο του Χαλκουτσιου-Ωρωπού προς την θάλασσα." Ζητά επίσης να γίνονται μετρήσεις, και να δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα ύδατα της περιοχής.
 Ο συμπολίτης μας κάνει αναφορά και στο «Σχέδιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Υδατικών Συστημάτων της περιοχής Ασωπού ποταμού» που υπεγράφη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, τον Δήμο Τανάγρας και την ΕΥΔΑΠ στα πλαίσια Προγραμματικής Συμφωνίας,τον περασμένο Ιούλιο. Το σχέδιο βρίσκεται ακόμη στην φάση ολοκλήρωσης της μελέτης σύμφωνα με τον απολογισμό έργου της προηγούμενης ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ.  
Ως Ιστολόγιο άποψης, θέλω να πω στον Σπύρο πως το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και πολλά χρονια, όμως η λύση δεν έχει βρεθεί παρά τις κινητοποιήσεις πολιτών του πρώην Δήμου Ωρωπίων αλλά και σχετικές δικαστικές αποφάσεις. Απ όσο γνωρίζω, με το Θέμα έχουν ασχοληθεί μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπίων κ. Γαβριήλ, η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού και η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Ωρωπού για τον Ασωπό. 
Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο: εκτός από Περιβαλλοντικό είναι Οικονομικό και Κοινωνικοπολιτικό.
Το ζήτημα,πιστεύω, πως πρέπει να εκτιμηθεί συνολικά από όλες τις πλευρές και σε όλες του τις διαστάσεις ώστε να προκύψουν επιτέλους βιώσιμες λύσεις για όλους. Επίσης, πιστεύω πως πέρα από τους αιρετούς, οι πολίτες έχουμε την δυνατότητα να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες όσο δυνατόν αυθόρμητες, ανεξάρτητες και αμεσοδημοκρατικές. Μπορείτε λοιπόν να ξεκινήσετε μια σχετική πρωτοβουλία σε επίπεδο κοινωνίας πολιτών και θα βρεθούμε κι εμείς εκεί.


http://oroposapopseis.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας