Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Τανάγρας





Ο εορτασμός της Επανάστασης του 1821 εορτάστηκε και φέτος σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου Τανάγρας. Ο άσχημος καιρός, δυστυχώς, δεν επέτρεψε οι εορταστικές εκδηλώσεις να ολοκληρωθούν με τις μαθητικές παρελάσεις, αρκετές από τις οποίες ματαιώθηκαν για προστασία των μαθητών ένεκα της συνεχούς βροχής.
Ο δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, τίμησε την εορταστική ημέρα στη δημοτική κοινότητα Οινοφύτων, παρευρισκόμενος στη Δοξολογία και την Επιμνημόσυνη Δέηση, που ακολούθησαν της Θείας Λειτουργίας. Ακολούθως, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων του 1821.
Μαζί με το δήμαρχο, τη μνήμη του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων του 1821, τίμησαν με την παρουσία τους στα Οινόφυτα, η αντιδήμαρχος Γεωργία Καμπιώτου-Λιάπη, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Βουγέσης, η Ηλιάνα Λιάπη πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Οινοφύτων, ο Γιάννης Καμινιώτης τοπικός σύμβουλος, η Ευαγγελία Κακάλια δημοτική σύμβουλος, ο π. δήμαρχος Γιάννης Δάβρης, ο π. νομαρχιακός και δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Σκλιάς κ.ά.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια του Γυμνασίου Οινοφύτων κα Αναστασία Κατσιαβριά. Η προγραμματισμένη παρέλαση δεν έγινε.
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, ο δήμαρχος Βασίλης Περγάλιας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
 «Οι ήρωες του 21’ ήταν άνθρωποι απλοί, ζηλωτές της ειρήνης και της δικαιοσύνης, που πίστευαν πως η ελευθερία και η αλήθεια, βρίσκονται εκεί που βασιλεύουν η ειρήνη και η δικαιοσύνη. Αυτός ήταν ο ιερός στόχος τους και αυτόν μας άφησαν παρακαταθήκη, για να νοιώθουμε υπερήφανοι ως Έλληνες και χριστιανοί της αγάπης, ενωμένοι μέσα σε μια κοινωνία που διχάζει, που αδικεί και απαξιώνει.
Μέσα σε αυτήν την κοινωνία και με φύλακα-άγγελο τις αξίες της επανάστασης του 1821, έχουμε πάντοτε σύμμαχο και βοηθό την πίστη μας, που σήμερα εκφράζεται με τον συνεορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Παναγίας».





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό