Συνελήφθησαν νεαροί τσαντάκηδες όπου είχαν εμπλακεί και σε τροχαίο με εγκατάλειψη στη Χαλκίδα
Συνελήφθησαν δύο (2) νεαροί ημεδαποί, οι οποίοι είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών – αρπαγών τσαντών, από πεζές κινούμενες γυναίκες σε περιοχές της Χαλκίδας
Εξιχνιάσθηκαν έξι (6) συνολικά περιπτώσεις, τις οποίες διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 09 έως και 17-02-2015
Οι δράστες προσέγγιζαν τα ανυποψίαστα θύματά τους, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αποσπούσαν αιφνιδιαστικά τις τσάντες τους
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ενώ το όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δράση τους κατασχέθηκε
Σημειώνεται επίσης ότι οι δράστες εμπλέκονται σε τροχαίο ατύχημα πρόκλησης σωματικών βλαβών και εγκατάλειψης ηλικιωμένης ημεδαπής (παράσυρση πεζής)
Το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, κατάφερε να τερματίσει τη συστηματική και εξακολουθητική δράση δύο (2) νεαρών ημεδαπών, ηλικίας 19 και 16 ετών, οι οποίοι είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών – αρπαγών τσαντών, από πεζές κινούμενες γυναίκες σε περιοχές της Χαλκίδας.
Η διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των δραστών και η σύλληψή τους αποτέλεσε πρωταρχική προτεραιότητα, προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και επιτεύχθηκε μετά από συστηματική διερεύνηση των υποθέσεων και μεθοδική αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.
Συνολικά εξιχνιάσθηκαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών – αρπαγών τσαντών, τις οποίες οι δράστες διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 09 έως και 17-02-2015, ενώ οι συλλήψεις τους πραγματοποιήθηκαν χθες (18-02-2015) το μεσημέρι, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. Επιπλέον ο 16χρονος κατηγορείται και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων αρπαγών τσαντών από γυναίκες που βάδιζαν σε περιοχές της Χαλκίδας και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ο αριθμός κυκλοφορίας και η μάρκα του οχήματος που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για την παράνομη δράση τους.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε χθες το πρωί, σταθμευμένο σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και άμεσα τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και προσαγωγή των δύο δραστών, μόλις αυτοί επιβιβάστηκαν στο ανωτέρω όχημα.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί, δρώντας από κοινού και χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία δράσης ( modus operandi ), σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών – αρπαγών τσαντών από ανυποψίαστες πεζές κινούμενες γυναίκες, ενέχονται στις κάτωθι εγκληματικές ενέργειες:
  • Βραδινές ώρες της 09-02-2015, απέσπασαν την τσάντα 56χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.
  • Επίσης βραδινές ώρες της 09-02-2015, απέσπασαν την τσάντα 29χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.
  • Απογευματινές ώρες της 14-02-2015, απέσπασαν την τσάντα 46χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.
  • Βραδινές ώρες της 15-02-2015, απέσπασαν την τσάντα 74χρονης αλλοδαπής, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (70) ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.
  • Επίσης βραδινές ώρες της 15-02-2015, απέσπασαν την τσάντα 52χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.
  • Απογευματινές ώρες της 17-02-2015, απέσπασαν την τσάντα 25χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.
Όπως προέκυψε επίσης από την έρευνα, απογευματινές ώρες της 14-02-2015, ο 16χρονος οδηγώντας το προαναφερόμενο όχημα και με συνοδηγό τον 19χρονο, παρέσυρε και τραυμάτισε 75χρονη ημεδαπή, η οποία βάδιζε σε περιοχή της Χαλκίδας και στην συνέχεια εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.
Από τους αστυνομικούς εξετάζεται αν οι δράστες είχαν την πρόθεση να διαπράξουν κλοπή σε βάρος της ηλικιωμένης.
Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύλληψη στο Σχηματάρι για παραβίαση του Κ.Ο.Κ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Φοβερό τροχαίο με νεκρούς και τραυματίες στην Εγνατία

Αύξηση-ρεκόρ κατά 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ