Τουριστική επένδυση στη Ασωπία
Τουριστική επένδυση, προϋπολογισμού 123 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ολόκληρου παραθεριστικού χωριού στην περιοχή της Ασωπίας στον νομό Βοιωτίας, προτίθεται να κατασκευάσει η εταιρεία Sportsland A.E., η οποία ανήκει σε δύο επιχειρηματίες που έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό, τους κ. Θεόδωρο Βασιλάκη και Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο. 

Μάλιστα, η εταιρεία, σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή",  έχει υποβάλει αίτημα υπαγωγής της επένδυσης στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης, γνωστό ως fast track.

 Αν και η νέα κυβέρνηση δεν έχει προαναγγείλει αλλαγές στον νόμο περί fast track, δεν λείπει η ανησυχία από τους επενδυτές, και ειδικά από όσους έχουν υποβάλει αιτήματα τα οποία ακόμη δεν έχουν εξετασθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ). 

Η επένδυση της Sportsland στη Βοιωτία, σε απόσταση μόλις 75 χιλιομέτρων από την Αθήνα, σχεδιάζεται η ανέγερση τουριστικών κατοικιών, ξενοδοχείου, αθλητικών εγκαταστάσεων οι οποίες περιλαμβάνουν και γήπεδο γκολφ, καθώς και συνεδριακού κέντρου.

 Η Sportsland Α.Ε. ιδρύθηκε το 2008 και συμμετέχουν σε αυτή από 50% η Autohellas (του ομίλου εταιρειών του Θ. Βασιλάκη) και ο κ. Αχ. Κωνσταντακόπουλος. 

 Η εταιρεία, στο τέλος του 2013, κατείχε στην Ασωπία 3.239 στρέμματα αγροτεμαχίων, όπου σχεδιάζει να αναπτύξει την εν λόγω τουριστική επένδυση, ενώ μέσα στο 2014 η εταιρεία προσανατολιζόταν στην εξαγορά και άλλων αγροτεμαχίων στην περιοχή. 

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας στο τέλος του 2014 ανερχόταν σε 12,1 εκατ. ευρώ. 

kathimerini.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύλληψη στο Σχηματάρι για παραβίαση του Κ.Ο.Κ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Φοβερό τροχαίο με νεκρούς και τραυματίες στην Εγνατία

Αύξηση-ρεκόρ κατά 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ