Πόσοι γνωρίζουν ότι τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου βρίσκονται στη Μυτιλήνη;




H γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, η γιορτή του έρωτα, στις 14 Φεβρουαρίου,...είναι μια από τις πιο εμπορικές περιόδους της χρονιάς και σειρά επιχειρήσεων και προορισμών ανά τον κόσμο κάνουν ό,τι μπορούν για να την αξιοποιήσουν εμπορικά και τουριστικά. 

Στην Ελλάδα, η Μυτιλήνη θα μπορούσε να είχε γίνει παγκόσμιος προορισμός για τους ερωτευμένους αν αξιοποιούσε τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου, που βρίσκονται εκεί, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει όραμα και στρατηγική για να διαμορφωθεί ένα μοναδικό πακέτο, που θα αξιοποιεί και θα προβάλει αυτή τη μοναδικότητα.

Αν κάποιος άλλος προορισμός είχε την τύχη να έχει στη κατοχή του τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου σίγουρα θα ήταν τώρα διάσημος στην υφήλιο. Προφανώς και ο ΕΟΤ έχει ευθύνες που δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες τόσα χρόνια για να κινητοποιήσει τις τοπικές αρχές και επιχειρήσεις να αναδείξουν το νησί τους ως προορισμό για τους ερωτευμένους.

Το μόνο που γίνεται σε τοπικό επίπεδο είναι ο πανηγυρικός εορτασμός της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Τον εορτασμό θα τελέσει και φέτος η Καθολική Αρχιεπισκοπή Αιγαίου, στη δικαιοδοσία της οποίας βρίσκεται ο καθολικός ναός της Μεταστάσεως της Θεοτόκου η γνωστή ως Φραγκοκκλησιά. Πρόκειται για τον πρώτο εορτασμό που θα πραγματοποιηθεί για τη μνήμη του Αγίου μετά την επιστροφή των λειψάνων του τον πέρυσι τον Αύγουστο στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν προγραμματισθεί στη Φραγκοκκλησιά χoροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και Μητροπολίτη παντός Αιγαίου κ. Νικόλαου θα γίνει ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα. Μετά το τέλος της Ακολουθίας του Εσπερινού θα γίνει η λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου. Στις 14 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει η κοπή της Βασιλόπιτας της Ενορίας στον προαύλιο χώρο του ναού.




TornosNews.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό