Ωρωπός - Ερέτρια: Χωρίς φέρι μπόουτ τα Χριστούγεννα οι ταξιδιώτες



Εμπαίζει τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς του Ωρωπού, της Ερέτριας, της νότιας Εύβοιας και της Σκύρου, το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας με την απάντηση που έδωσε στις 26 Νοέμβρη, σε ερώτηση του βουλευτή Δ. Αναγνωστάκη και άλλων, στη βουλή, σχετικά με την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Ωρωπού - Ερέτριας.
Συγκεκριμένα, δεν λέει λέξη για την εξυπηρέτηση των πολιτών, για το ρυθμιστικό του ρόλο αυτή την περίοδο του χειμώνα που δεν λειτουργεί η γραμμή, και σημειώνει χαρακτηριστικά ότι η Εύβοια συνδέεται με τη Στερεά Ελλάδα και! με την ψηλή γέφυρα της Χαλκίδας.
Νέα σύσκεψη, στο μεταξύ, για την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Ωρωπού - Ερέτριας έχει κανονιστεί για τις 8 Δεκέμβρη στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας. 

Σημειώνεται ότι με τη διακοπή λειτουργίας της γραμμής πλήττεται το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης πολιτών και εμπορευμάτων, η διακίνηση της βιομηχανικής παραγωγής στο νότιο τμήμα του νομού, στο Αλιβέρι, την Κάρυστο, ο τουρισμός της Εύβοιας, της Σκύρου αλλά και η εμπορική δραστηριότητα της Ερέτριας και του Ωρωπού. 

Τέλος, σημειώνεται ακόμη, ότι εξετάζεται από τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής, η πρόταση για ίδρυση ακτοπλοϊκής εταιρίας λαϊκής βάσης. 

Η απάντηση του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας φιλοξενείται εδώ 






http://notios-evoikos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό