ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2014 -2015



Στην είσοδο του σχολείου μας έχει ήδη δημιουργηθεί η γωνία συλλογής προϊόντων πρώτης ανάγκης το ΚΑΛΑΘΙ ΕΛΠΙΔΑΣ του Γυμνασίου Οινοφύτων. Το καλάθι θα παραμείνει για όλη την σχολική χρονιά. Σε αυτό συλλέγουμε:
  • Λάδι
  • Μακαρόνια, ρύζι, όσπρια
  • Ζάχαρη
  • Αφρόλουτρο, σαμπουάν, οδοντόκρεμα, σαπούνι
  • Πάνες ενηλίκων και ανηλίκων
Τα προϊόντα θα διατεθούν στις ακόλουθες 2 δράσεις:
Μια ομάδα 20 μαθητών συμμετέχει ήδη στην  συνεργασία του σχολείου με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ν. Εύβοιας με τις συμβουλές και τις προτεινόμενες δράσεις  του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π).  Το μήνυμα του προγράμματος είναι «όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι». Σε αυτή την σύμπραξη συμμετέχουν και εξωτερικοί φορείς και θα υπάρξουν και δράσεις κοινωνικού περιεχομένου. Έχει ήδη προγραμματιστεί κοινή επίσκεψη στον ίδρυμα «’Αγιος Βλάσιος» Λιβαδειάς εκεί ζουν  25 παιδιά με ειδικές ικανότητες και συνάνθρωποι τρίτης ηλικίας. Η επίσκεψη αυτή θα «ανοίξει» σε όλη την μαθητική κοινότητα και θα υπάρξει υποστήριξη του ιδρύματος με προϊόντα που έχει ανάγκη. Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί στις 20 Ιανουαρίου 2015.
Το σχολείο ήδη έχει έρθει σε επαφή με το Φιλόπτωχο της Ενορίας του Αγ. Σπυρίδωνα, το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας, το Σύλλογο Γυναικών Οινοφύτων και με τους αγαπημένους μας γονείς . ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ  συμφωνήσαμε το σχολείο να ενισχύσει  το  Κοινωνικό Παντοπωλείο που έχει  δημιουργηθεί στον τόπο μας.


https://gymoinof.wordpress.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας