Εντοπισμός πυρομαχικών στον Ωρωπό



Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ωρωπού, μεσημβρινές ώρες χθες, για την ύπαρξη πυρομαχικών, εντός της θάλασσας και πλησίον της ακτογραμμής της περιοχής ''ΒΛΑΣΤΟΣ'' παραλίας Αγίων Αποστόλων Κάλαμου Αττικής νότιου ευβοϊκού κόλπου.

Άμεσα στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου, με ιδία μέσα καταδυτικού εξοπλισμού, εντόπισαν αρχικά σε βάθος 2,5-3 μέτρων περίπου, πιθανόν τέσσερις (04) χειροβομβίδες με περόνη, ενώ στη συνέχεια εντόπισαν σε βάθος 15-20 μέτρων περίπου, πιθανόν μία (01) υπόλοιπη χειροβομβίδα με περόνη.

Εντοπίστηκαν οκτώ (08) χειροβομβίδες, από ομάδα στελεχών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, στην θαλάσσια περιοχή του οικισμού “ΦΑΝΟΣ”, της περιοχής “ΒΛΑΣΤΟΣ”, Καλάμου Αττικής.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω χειροβομβίδες βρέθηκαν εντός της θαλάσσης σε απόσταση 10-15 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 2,5- 3,0 μέτρων.
Κατόπιν λήψεως από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφάλειας από ξηράς και από θαλάσσης, διενεργήθηκε επιτυχής, ελεγχόμενη εξουδετέρωση των οκτώ (08) χειροβομβίδων.


Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, αποκλείστηκε η εν λόγω περιοχή, ενώ ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Έπιασαν καρχαρία 200 κιλών μήκους 4 μέτρων μεταξύ Ερέτριας και Ωρωπού