Παλαιά γέφυρα Χαλκίδας : Η υπομονή είναι απαραίτητη !




ΑΠΟΨΗ: Κοσμάς Σορόπουλος
Εάν οι εργασίες συντήρησης στην Παλαιά Γέφυρα της Χαλκίδας δεν γίνονταν ποτέ, με αποτέλεσμα σε κάποια στιγμή να πέσει μαζί με πεζούς και αυτοκίνητα, τότε οι αρμόδιοι θα ήταν το κόκκινο πανί, καθώς οι ευθύνες θα επιρρίπτονταν σε αυτούς για το δυστύχημα.
Τώρα που οι αρμόδιοι, νωρίς φροντίζοντας, ξεκίνησαν τις εργασίες για την επισκευή – συντήρηση της γέφυρας, ώστε να μην υπάρξει ποτέ το πρόβλημα που προαναφέρθηκε, ούτε ως υποψία, τώρα, πάλι αποτελούν το κόκκινο πανί. 
Οι Χαλκιδέοι, όπως και όλοι οι Έλληνες, χτυπημένοι από την οικονομική κρίση, δεν έχουν πλέον αντοχές και ξεσπάνε όπου βρουν. Ακούστηκαν τα χίλια μύρια αυτές τις ημέρες αναφορικά με την τακτική των αρμοδίων.
Κάποιοι είπαν ότι δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, λες και δεν ήξεραν οι οδηγοί ότι θα κλείσει η γέφυρα για τα οχήματα την 1η Οκτωβρίου.
Κάποιοι άλλοι είπαν ότι ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος με την πεζογέφυρα, γιατί θα έπρεπε να είχε στηθεί πρώτα και μετά να μεταφερθεί επάνω στο κατάστρωμα της γέφυρας, λες και θα μπορούσε να στηθεί κάπου αλλού και να μεταφερθεί με …υπεργερανούς και υπερφορτηγά, έτοιμη και να εγκατασταθεί.
Κάποιοι άλλοι μίλησαν για ταλαιπωρία των πολιτών. Όλα αυτά είναι κατανοητά. Όμως, εάν θέλουμε να έχουμε την γέφυρα, σήμα κατατεθέν της Χαλκίας, πρέπει να είμαστε υπομονετικοί όσον αφορά τις διαδικασίες συντήρησης και επισκευής.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, η γέφυρα αποτελείται από σίδερα, τα οποία βρίσκονται δίπλα στην θάλασσα και, όπως είναι φυσικό, σκουριάζουν…
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ακόμη ότι τα μηχανικά μέρη της γέφυρας χρειάζονται συντήρηση ώτε να μην την δούμε κάποια στιγμή να επιπλέει στα νερά του Ευβοϊκού.
Και για να γίνεται η κίνηση των πεζώ και των οχημάτων με ασφάλεια, η συντήρηση είναι επιβεβλημένη.
Ας σταματήσουν λοιπόν οι γκρίνιες και ας προσαρμοστούμε όλοι στα νέα δεδομένα. Άλλωστε, ένα τρίμηνο είναι (μάλλον λιγότερο) που θα περάσει και στην συνέχεια η γέφυρα θα λειτουργεί με ασφάλεια. Ας συμβάλλουμε όλοι ώστε η προσπάθεια να είναι επιτυχημένη.



http://soropoulos.wordpress.com/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό