Συνέδριο στο δήμο Τανάγρας για την Ελληνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα



Ο δήμος Τανάγρας και ο δήμαρχος Βασίλης Περγάλιας, φιλοξένησαν σήμερα στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων συνέδριο με θέμα: «Η Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας & το νέο Πρότυπο Επιχειρηματικότητας».Το συνέδριο διοργάνωσαν τοΕπιμελητήριο Βοιωτίας, οΣύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδος και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) και ήταν υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Ο οικοδεσπότης δήμαρχος, Βασίλης Περγάλιας, χαιρετώντας τους συνέδρους ανέφερε, πως η επιλογή του δήμου Τανάγρας είναι η έμμεση αναγνώριση πως ο δήμος του είναι ιδιόμορφος με έντονα χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα. Συγκεκριμένα τόνισε: «Στην περιοχή μας συνυπάρχουν μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας, η αγροτική οικονομία αλλά και πλεονεκτήματα που αφορούν στον τουρισμό, σε όλες τις εναλλακτικές μορφές του». Αναφερόμενος στην οργάνωση και τη θεματολογία του συνεδρίου, μεταξύ άλλων είπε: «Ο τίτλος του συνεδρίου είναι αισιόδοξος μέσα στην οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας. Με την ανεργία όμως να καλπάζει, με τις ασφαλιστικές παροχές μειώνονται, με την αγοραστική δύναμη να πέφτει κατακόρυφα και με τραγικά μειωμένους τους πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση… η κρίση είναι η έννοια της εποχής». Σύμφωνα με το δήμαρχο Τανάγρας, η οικονομική κρίση όπως προεκτείνεται στην κοινωνία, στο άτομο και στις αξίες, φαίνεται πως φέρει μέσα της τον μηχανισμό που θα επιτρέψει την ανάκαμψη. Και ο μηχανισμός αυτός πιστεύει πως είναι η επιχειρηματικότητα, που αναπτύσσει νέες μορφές στην τάση της να προσαρμοστεί στα σημερινά οικονομικά δεδομένα, αλλά και στις τεχνολογικές εξελίξεις. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Περγάλιας, αναφέρθηκε στο αύριο των δήμων που κατ’ αυτόν δέχονται όλους τους κραδασμούς της οικονομικής κρίσης και ταυτόχρονα καλούνται να επιλύσουν πάσης φύσεως προβλήματα με πενιχρά μέσα. Πιστεύει όμως, όπως τόνισε, πως η λύση είναι να ακολουθήσει ο δήμος τη λογική του «επιχειρείν»,  που δεν γνωρίζει μικροπολιτικές και διέπεται από στοχοθεσία, παραγωγικότητα, ανταγωνιστικότητα και κέρδος σε όλα τα επίπεδα.
Η θεματολογία του συνεδρίου περιλάμβανε θέματα όπως:
  • Επενδύσεις σε Υποδομές και Ενεργειακή Επάρκεια – Χρηματοδότηση & Επενδύσεις
  • Καινοτομία, νέες τεχνολογίες & επιχειρηματικότητα στις Βιομηχανίες, εκπαίδευση και ασφάλιση του Ανθρώπινου Δυναμικού
  • Πρωτογενής παραγωγή, Ποιοτικός τουρισμός και εξωστρέφεια
Μίλησαν μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρόεδρος της κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδος,Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Βοιωτίας, Παναγιώτης Αγνιάδης, ο πρόεδρος του συνδέσμου βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδος, Νικόλαος Κουδούνης, ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιώργος Ανέστης κ.ά..


































http://www.maximipoli.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας