Εκλεβαν καύσιμα από την Πολεμική Αεροπορία στην Οινόη και τα πουλούσαν σε πρατήριαΕξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας η εγκληματική δράση τριμελούς σπείρας, 
που αφαιρούσε μεγάλες ποσότητες υγρών καυσίμων από αγωγό της Πολεμικής Αεροπορίας, στην ευρύτερη περιοχή της Οινόης Βοιωτίας και στη συνέχεια τις διακινούσε στην εγχώρια αγορά.

Η Πολεμική Αεροπορία παρείχε στην Ελληνική Αστυνομία το αναγκαίο πληροφοριακό υλικό και στο πλαίσιο της στενής διυπηρεσιακής συνεργασίας επετεύχθη η εξιχνίαση της κλοπής των υγρών καυσίμων, που γινόταν εκτός χώρου ευθύνης Εγκατάστασης – Μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξακριβώθηκε η εμπλοκή τριών ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν. Πρόκειται για έναν 56χρονο Έλληνα, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα της πώλησης, διανομής και μεταφοράς καυσίμων με βυτιοφόρα οχήματα καθώς και δύο 32χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι απασχολούνταν στις επιχειρήσεις του 56χρονου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση – αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παράνομης διακίνησης υγρών καυσίμων (λαθρεμπορία) κατά συναυτουργία, επάγγελμα και εξακολούθηση, της πλαστογραφίας και χρήσης πλαστού εγγράφου καθώς και της νομοθεσίας για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψε ότι, οι δράστες, το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο, είχαν καταρτίσει κατάλληλη υποδομή και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), αφαιρούσαν από αγωγό καυσίμου της Πολεμικής Αεροπορίας, μεγάλες ποσότητες αεροπορικού καυσίμου (Jet Propelant 8), που προορίζονταν για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών.

Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, τρεις έως τέσσερις φορές εβδομαδιαίως μετέβαιναν με ειδικά μετασκευασμένο βυτιοφόρο όχημα (τύπου τζιπ), σε δύσβατη ημιορεινή περιοχή, στην Οινόη Βοιωτίας και χρησιμοποιώντας μηχανική αντλία, αφαιρούσαν καύσιμα, με τη μέθοδο της μετάγγισης.

Μάλιστα λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και κάλυψης, ώστε να μην γίνονται εύκολα αντιληπτοί. Προσπαθούσαν να αποφεύγουν ή/και να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές.

Δρούσαν βράδινες μόνο ώρες και κατά την προσέγγιση τους στο χώρο του αγωγού έσβηναν τα φώτα του οχήματος, ενώ σκέπαζαν με χαρτόνι τον πίνακα οργάνων, για να μην είναι ορατές οι φωτεινές ενδείξεις.

Επιπλέον, στο συγκεκριμένο όχημα, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του 56χρονου συλληφθέντα, είχαν τοποθετήσει – προσαρμόσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ώστε να καθίσταται δυσχερής η ταυτοποίηση του.

Στη συνέχεια μετέφεραν τα καύσιμα, σε πρατήριο υγρών καυσίμων του 56χρονου, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θηβών, όπου και τα αποθήκευαν προσωρινά. Ακολούθως, προωθούσαν τις ποσότητες των καυσίμων, με διαφορετικό βυτιοφόρο όχημα, σε δύο άλλα πρατήρια υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του 56χρονου, στον Ασπρόπυργο και στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Τα καύσιμα κατέληγαν στην αγορά, μέσω των παραπάνω πρατηρίων, αφού προηγουμένως είχαν υποστεί κατάλληλη επεξεργασία – νοθεία. Από τη λαθροδιακίνηση αυτή αποκόμιζαν παράνομα μεγάλα οικονομικά οφέλη, επιφέροντας αντίστοιχη ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Το βράδυ της Τετάρτης, στην παραπάνω περιοχή και κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν οι τρεις δράστες, αφού προηγουμένως είχαν μεταγγίσει καύσιμα, στο ειδικά μετασκευασμένο όχημα. Από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε ότι το όχημα έφερε, σε εσωτερική συγκαλυμμένη δεξαμενή, 1.000 λίτρα κηροζίνης.

Το όχημα κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς λαθρεμπορικών προϊόντων ενώ στη κατοχή και σε έρευνες σε κατοικίες, χώρους επαγγελματικής δραστηριότητας και οχήματα των δραστών.

Στη κατοχή των δύο υπηκόων Πακιστάν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δυο κινητά τηλέφωνα, με ενσωματωμένες κάρτες SIM,
ζεύγος ειδικών γαντιών εργασίας,
το χρηματικό ποσό των 325 ευρώ,
βεβαίωση Κατάθεσης Αίτησης για Έκδοση Άδειας Διαμονής, η οποία, όπως εξακριβώθηκε, έχει κλαπεί από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.

Στην κατοχή, σε οικία του 56χρονου στην Αθήνα και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του:
κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM,
μεγάλος αριθμός κλειδιών (αυτοκινήτων, λουκέτων, οχημάτων κλπ),
69 παραστατικά διακίνησης καυσίμων,
δύο τετράδια, με χειρόγραφες σημειώσεις,
πιστόλι με ένα γεμιστήρα, για το οποίο δεν έφερε άδεια,
80 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm,
119 φυσίγγια διαμετρήματος 0,22 mm,
Δελτίο Ταυτότητος, με τα στοιχεία του 56χρονου, για το οποίο προκύπτει ότι έχει δηλωθεί απώλεια,
καραμπίνα,
3.105 ευρώ και
έξι τραπεζικές επιταγές, επ” ονόματι του 56χρονου.

Στο πρατήριο υγρών καυσίμων του 56χρονου, όπου αποθήκευαν προσωρινά τα καύσιμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ και ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, καταφανώς πλαστές, που αντιστοιχούν σε αυτοκίνητο άλλου ιδιοκτήτη, όμοιου τύπου με βυτιοφόρο ιδιοκτησίας του.

Στο πρατήριο υγρών καυσίμων του 56χρονου, στον Ασπρόπυργο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
στρογγυλή σφραγίδα του Δήμου Θηβαίων, η προέλευση της οποίας διερευνάται,
πιστόλι, διαμετρήματος 9 mm , με γεμιστήρα άνευ φυσιγγίων,
δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.
ηλεκτρικός εκκενωτής (TASER),
τρία μπλοκ συγκεντρωτικής φορτωτικής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων,
φάκελος που περιείχε 101 τιμολόγια αγοράς εταιρείας καυσίμων του έτους 2013,
φάκελο που περιείχε 128 τιμολόγια αγοράς εταιρείας καυσίμων του έτους 2014 και
τρεις σφραγίδες.

Στο βυτιοφόρο όχημα, με το οποίο προωθούσαν τις ποσότητες καυσίμων στα άλλα πρατήρια υγρών καυσίμων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κλειδιά του ανωτέρω βυτιοφόρου και η άδεια κυκλοφορίας του, ενώ κατασχέθηκε επίσης ως μέσο μεταφοράς λαθρεμπορικών προϊόντων.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία εκτιμάται ότι οι δράστες, το τελευταίο εξάμηνο, αφαίρεσαν συνολικά τουλάχιστον 100.000 λίτρα αεροπορικού καυσίμου.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, διενεργείται λεπτομερής καταμέτρηση και έλεγχος νοθείας των κατασχεθέντων ποσοτήτων καυσίμων. Τα οχήματα που κατασχέθηκαν θα παραδοθούν για φύλαξη στις κατά τόπο αρμόδιες διευθύνσεις Τελωνείων Αττικής του Υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, για τους δύο αλλοδαπούς προέκυψε ότι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας και θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/08/blog-post_73.html#ixzz39ArppNbo

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Η λίστα της ντροπής!! Δείτε αναλυτικά τους μισθούς που έδινε η ΕΡΤ!!!