Άγρια καταδίωξη στα Οινόφυτα με πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών Ψάχνουν με όλα τα μέσα τους ληστές με τα Καλάσνικοφ




- Άγρια καταδίωξη γίνεται στην εθνική οδό μεταξύ Οινόης και Σχηματαρίου...
- Οι κακοποιοί είχαν κάνει ένοπλες ληστείες στη Θήβα πριν τραπούν σε φυγή
- Πολίτες συγκράτησαν την πινακίδα κι έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη
- Έκλεψαν το αυτοκίνητο διερχόμενου οδηγού για να καταφέρουν να ξεφύγουν

Η ιστορία αυτή, που θυμίζει κινηματογραφική ταινία, ξεκίνησε όταν στις 12:15 το μεσημέρι της Τετάρτης, δύο κακοποιοί, βαριά οπλισμένοι με καλάσνικοφ και βαριοπούλες, λήστεψαν μία αποθήκη τσιγάρων στη Θήβα.

Η συνέχεια πραγματικά συνταρακτική. Κάποιοι περαστικοί συγκρατούν τον αριθμό του αυτοκινήτου με το οποίο διαφεύγουν οι κακοποιοί με τα καλάσνικοφ και ειδοποιούν την αστυνομία.

Κάπου εκεί ξεκινά η δραματική καταδίωξη, αφού μετά από λίγη ώρα οι αστυνομικοί εντοπίζουν το όχημα, με τις πληροφορίες να λένε πως οι κακοποιοί πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ελικόπτερα και δυνάμεις της ΕΚΑΜ

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης και στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τοις δυνάμεις της αστυνομίας, οι ληστές εγκατέλειψαν το όχημα με το οποίο είχαν αρχικά διαφύγει και σε κάποιον παράδρομο της εθνικής οδού, δεν διστάζουν να σταματήσουν ακόμα και έναν διερχόμενο οδηγό και να του πάρουν το αυτοίνητο!

Στη συνέχεια, μάλιστα, οι δράστες εγκατέλειψαν και το δεύτερο αυτοκίνητο που πήραν από τον διερχόμενο οδηγό, κάπου στη Σχηματάρι και οι αρχές εικάζουν πως αυτή την ώρα διαφεύγουν είτε έχοντας κλέψει ένα ακόμη όχημα, είτε πεζοί, ενώ δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να έχουν κρυφτεί σε κάποιο σημείο κοντά στην εθνική οδό.

Αυτή τη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιστρατεύσει ακόμη και ελικόπτερο, ούτως ώστε να καταφέρει να εντοπίσει τους αδίστακτους κακοποιούς.

Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε πως δεν αποκλείεται να κληθούν να συνεισφέρουν και οι άνδρες της ΕΚΑΜ, αν κριθεί απαραίτητο






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εξέλιξη ευρείες αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) επικίνδυνων κακοποιών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι διέπραξαν δύο ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, σε περιοχή της Θήβας
Οι δράστες διέφυγαν με κλεμμένο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψαν σε αγροτική περιοχή των Οινοφύτων, μετά από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικές δυνάμεις
Σε εξέλιξη βρίσκονται ευρείες αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο (2) επικίνδυνων κακοποιών, οι οποίοι χθες (02-07-2014) το μεσημέρι, διέπραξαν δύο ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, σε περιοχή της Θήβας.
Ειδικότερα οι δύο δράστες, χθες περίπου στις 12:10΄, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και κρατώντας ο ένας πολεμικό τυφέκιο, τύπου Kalashnikov , έθραυσαν με βαριοπούλα την κεντρική είσοδο καταστήματος εμπορίας τσιγάρων, τροφίμων και άλλων ειδών στην περιοχή του Ταχίου Θηβών Βοιωτίας και αφού εισέβαλαν στο εσωτερικό του, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ και πλήθος καρτών κινητής τηλεφωνίας, συνολικής χρηματικής αξίας περίπου (3.000) ευρώ.
Αμέσως μετά οι ίδιοι δράστες, μετέβησαν σε μάντρα παλαιών σιδήρων ( scrap ), που βρίσκεται επίσης στην ανωτέρω περιοχή και σε κοντινή απόσταση από το προαναφερόμενο κατάστημα, όπου με την απειλή του όπλου, απέσπασαν από υπάλληλο της επιχείρησης το χρηματικό ποσό των (3.000) περίπου ευρώ και ακολούθως διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.
Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας ερευνών, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα το όχημα διαφυγής των δραστών και ακολούθησε καταδίωξη σε διάφορους αγροτικούς δρόμους, μέχρι την αγροτική περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας, όπου οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα διαφυγής τους και πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
Στη συνέχεια οι δράστες, αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από παρακείμενη επιχείρηση και εκμεταλλευόμενοι την ιδιομορφία του εδάφους και το δύσβατο της περιοχής, κατάφεραν να διαφύγουν.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το όχημα που εγκατέλειψαν οι δράστες, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρεθεί πρώτες πρωινές ώρες της 10-06-2014, από περιοχή της Νέας Σμύρνης Αττικής.
Επιπλέον κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον χώρο της συμπλοκής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ολόσωμες φόρμες εργασίας, το μεγαλύτερο μέρος από τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα οι δράστες, δύο γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου Kalashnikov με φυσίγγια διαμετρήματος (7,62) mm και δεκατέσσερις (14) κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων.
Από την πρώτη στιγμή, λόγω της επικινδυνότητας των δραστών, την επιχείρηση συνέδραμαν ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της Ε.Κ.Α.Μ. και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας