Το τμήμα του προαστιακού Οινόη-Χαλκίδα δόθηκε στην κυκλοφορία - Πότε θα είναι έτοιμα τα υπόλοιπα



Λιγότερο από 40 λεπτά θα χρειάζεται κανείς σε λίγο καιρό για να φθάσει από την Οινόη στο Αεροδρόμιο με τον προαστιακό, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επιβιβάστηκε σήμερα, πρώτη ημέρα λειτουργίας του τμήματος Οινόη-Χαλκίδα σε αμαξοστοιχία και συνταξίδεψε με επιβάτες ως την πρωτεύουσα της Εύβοιας.

Από τη λειτουργία του νέου τμήματος του προαστιακού, Οινόη-Χαλκίδα, μήκους 21 χλμ., όπως τόνισε και ο κ. Χρυσοχοΐδης θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη, «αξιοπιστία τήρησης δρομολογίων, με την εκμετάλλευση ηλεκτροκίνητων συρμών, και μείωση κόστους για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της μειωμένης κατανάλωσης πετρελαίου».

Εως τον Σεπτέμβριο αναμένεται η ηλεκτροκίνητη κυκλοφορία στο τμήμα Οινόη- Αφίδνες (Κιούρκα), συνολικού μήκους 31 χλμ, ενώ εντός του πρώτου τριμήνου του 2015 αναμένεται να λειτουργήσει η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Αθήνας- Αφιδνών και ταυτόχρονα Οινόης- Τιθορέας, η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά.

Σημειώνεται ότι στη γραμμή «Αθήνα- Χαλκίδα» εξυπηρετούνται μηνιαίως 140.000 επιβάτες, ενώ προβλέπεται, ότι με την ηλεκτροκίνητη λειτουργία ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατά 40%.




http://permisospress.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας