Παρέμβαση Επιμελητηρίου Βοιωτίας για ρύθμιση χρεών



Με την κάτωθι επιστολή, προς τους υπουργούς Οικονομικών και  Εργασίας, το Επιμελητήριο Βοιωτίας ζητά, να προβούν σε ορθολογική ρύθμιση των ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών των μελών του.
Η επιστολή
Θέμα: «Επείγουσα η ορθολογική ρύθμιση των ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών»
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Οικονομικών,
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,
Το Επιμελητηριο Βοιωτίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικής μας κοινότητας, αναγκάζεται, για μια ακόμη φορά, να σας μεταφέρει την αγωνία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για την καθημερινή τους επιβίωση.
Είναι γνωστά τα προβλήματα, που ταλανίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οδηγούν πολλές από αυτές σε «λουκέτο», όπως μείωση της καταναλωτικής ζήτησης, έλλειψη ταμειακής ρευστότητας, υπερφορορολόγηση, ενεργειακή επιβάρυνση, αθέμιτες μονοπωλιακές πρακτικές και πολλά άλλα.
Ανάμεσα σε αυτά τα προβλήματα, που οδηγούν σε απόγνωση τους συναδέλφους μας, είναι και η τακτοποίηση των οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ) και την εφορία.
Δυστυχώς, η προσπάθεια τους αυτή, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, δεν αναγνωρίζεται, με αποτέλεσμα, η ήδη παρούσα μερική στάση πληρωμών να μεγεθύνεται, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες.
Είναι απαραίτητο, τόσο για τις επιχειρήσεις και για τα ασφαλιστικά ταμεία, όσο και για το σύνολο της εθνικής μας οικονομίας να θεσπιστεί άμεσα ένας νέος ορθολογικός και αποτελεσματικός τρόπος ρύθμισης αυτών των οφειλών, που να βασίζεται στις παρούσες οικονομικές συνθήκες και να εξυπηρετεί το κοινωνικό συμφέρον, χωρίς να τιμωρεί τις επιχειρήσεις, με διακοπή εργασιών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο επιμελητηριακός θεσμός έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις, με άξονα τηναύξηση των δόσεων των παλαιοτέρων οφειλών, σε τουλάχιστον εκατό, την προσαρμογή των εισφορών στα σημερινά δεδομένα, την μείωση των φορολογικών βαρών και των προστίμων, τον μηδενισμό των πρόσθετων φόρων και τελών καθώς και την αποποινικοποίηση του αδικήματος της μη καταβολής ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών.
Εάν οι υπάρχουσες διατάξεις δεν τροποποιηθούν και δεν θεσπιστεί ένα νέο καθεστώς ρύθμισης, άμεσα, πολλές επιχειρήσεις, με μακρόχρονη ιστορία και ισχυρές δυνατότητες ανάπτυξης, θα οδηγηθούν σε αναγκαστική λύση, με αποτέλεσμα το εναπομείναν παραγωγικό δυναμικό της χώρας να οδηγηθεί σε περαιτέρω απαξίωση.
Άραγε, αν αυτές οι επιχειρήσεις κλείσουν θα είναι προς όφελος ή προς βλάβη των συμφερόντων των ασφαλιστικών οργανισμών, του δημοσίου και της εθνικής μας οικονομίας;
Το Επιμελητηριο Βοιωτίας είναι στην διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνηση και συνεργασία.


http://tharrosvioton.gr/archives/1497

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας