Συνελήφθη 61χρονος στο Σχηματάρι για λαθραία τσιγάρα και καπνό




Συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας
Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2.450- λαθραία πακέτα τσιγάρων και ποσότητα αδασμολόγητου καπνού άνω των -21- κιλών

Συνελήφθη, χθες (16-06-2014) το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, ένας 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία του 61χρονου στην ανωτέρω περιοχή, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  •  δύο χιλιάδες τετρακόσια πενήντα (2.450) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
  • Τετρακόσιες εξήντα οκτώ (468) συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (21.625) γραμμαρίων.
Οι ανωτέρω ποσότητες λαθραίων πακέτων τσιγάρων και καπνού, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Σημειώνεται ότι ο 61χρονος, είχε συλληφθεί ξανά πριν από δύο (2) περίπου εβδομάδες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατηγορούμενος και πάλι για τα ίδια αδικήματα.
Συγκεκριμένα, μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του την 04-06-2014, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (250) λαθραία πακέτα τσιγάρων και ποσότητα αδασμολόγητου, βάρους (1.350) γραμμαρίων

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας