12 μήνες internet για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος – Εξαιρείται η περιφέρεια της Στερεάς



Μια νέα δράση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έρχεται να βοηθήσει τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και λαμβάνουν το κοινωνικό μέρισμα: Η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
«Η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και η βασική γνώση για την αξιοποίησή του, αποτελεί σήμερα αγαθό που πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες» είπε ο γγ Τηλεπικοινωνιών, Ταχυδρομείων και Ψηφιακής Σύγκλισης. « Οι ομάδες πληθυσμού που έχουν δεχθεί τις σοβαρότερες εισοδηματικές απώλειες, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, είναι αυτές που σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και κινδυνεύουν να καταστούν «ψηφιακά αναλφάβητες»» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.
Δυστυχώς η δράση αυτή του υπουργείου δεν αφορά τους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας.Πιο συγκεκριμένα προορίζεται για τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.
Η περιφέρεια Στερεάς πληρώνει για άλλη μια φορά το «μάρμαρο» της Βιομηχανικής Ζώνης στα Οινόφυτα που αυξάνει κατακόρυφα το κατά κεφαλήν εισόδημα, χωρίς όμως να το καρπώνονται οι κάτοικοί της. 
Οι δικαιούχοι θα λάβουν ένα κουπόνι «ψηφιακής αλληλεγγύης»που θα μπορούν να το ανταλλάξουν σε όποια επιχείρηση συνεργαστεί με τη δράση και θα έχουν τη δυνατότητα να:
- Να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο για 12 μήνες.
- Να αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (PC ή Tablet).
- Να εκπαιδευτούν, στον χώρο τους, στη βασική χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου από πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
Σύμφωνα με τον γγ Τηλεπικοινωνιών, Ταχυδρομείων και Ψηφιακής Σύγκλισης, Μεν. Δασκαλάκη, η δράση προβλέπεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2014- 2020».


http://viotianet.gr/?p=23541

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας