ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ.



    Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων , επαγγελματιών, γυναικών, νέων, πραγματοποιήθηκε η ΠΡΏΤΗ στα χρονικά πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία του Δηλεσίου.
    Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Καβάλος Γιώργος, πρόεδρος του Συνδικάτου Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «ο Σπάρτακος». Χαιρετισμούς έκαναν ο Γιαλούρης Μιχάλης εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ , η Ζερβού Βούλα εκ μέρους της ομάδας γυναικών ΤΑΝΑΓΡΑ της ΟΓΕ. Διαβάστηκε ποίημα της Ρίτας Μπούμη – Παπά προς τιμή των 200 εκτελεσμένων στην Καισαριανή από τους γερμανούς φασίστες τον Μάη του 1944 από το μέλος της ομάδας γυναικών Δανασή Μαρία.
    Ο Γιαλούρης Μιχάλης αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της περιοχής, με την αβάσταχτη φορολογία που τους επιβάλλεται από την συγκυβέρνηση, το κλείσιμο των μαγαζιών που γίνεται από την οικονομική αδυναμία που έχουν οι εργαζόμενοι για να ψωνίσουν. Κάλεσε τους επαγγελματίες να συμπαραταχθούν με την ΠΑΣΕΒΕ και να βαδίσουν όλοι μαζί σταθερά στο δρόμο της συμμαχίας με την εργατική τάξη ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία που τα υπηρετεί.
      Η Ζερβού Βούλα αναφέρθηκε στην μεγάλη ανεργία που πλήττει τις γυναίκες της περιοχής καθώς και την μεγάλη εκμετάλλευση τους από τους διάφορους εργολάβους και βιομηχάνους. Κάλεσε δε τις γυναίκες να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει. Να δουν κατάματα τις αιτίες και τους υπαίτιους που τις κρατούν κοινωνικά ανισότιμες, να πουν ΝΑΙ στο δυναμικό, συλλογικό αγώνα ανατροπής της εκμετάλλευσης, που είναι η μόνη τους ελπίδα.
      Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Γ. Καβάλος χαιρέτισε τους εργάτες και εργάτριες, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους άνεργους, τους απλήρωτους, τους απασχολούμενους στα προγράμματα, όλους εκείνους που σήμερα έκαναν το βήμα και βρέθηκαν μαζί μας, στις γραμμές του ταξικού κινήματος, τιμώντας τη μεγάλη μέρα της εργατικής τάξης, την Πρωτομαγιά…
     Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη συμπλήρωση 15 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΜΕ. Η ίδρυσή του έδωσε δύναμη, μαχητικότητα, ελπίδα στη ζωή και στη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος. Βοήθησε να διαμορφωθεί το ταξικό εργατικό κίνημα και να γίνει πόλος συσπείρωσης και συμμαχίας όλων όσοι υποφέρουν από το ζυγό των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων που θεωρούν μονόδρομο την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης
      Αποκάλυψε ότι αυτή η πολιτική δεν είναι από λάθος υπολογισμένη, αλλά ότι έτσι ξεπερνάει τις κρίσεις του ο καπιταλισμός. Εκανε σαφές ότι ο δρόμος της επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, απαιτεί ακόμα μεγαλύτερες θυσίες από την εργατική τάξη προκειμένου αυτή να σταθεροποιηθεί.

      Αναδεικνύοντας τη διέξοδο, ανέφερε μεταξύ άλλων πως σήμερα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη σταθερή δουλειά, για μειωμένο ωράριο και αύξηση του ελεύθερου χρόνου, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές στην Υγεία, τη μόρφωση, τη λαϊκή στέγη, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών. Μπορούμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο αντίστοιχο του κόπου μας, της εργασίας μας, των προσδοκιών μας. Έναν κόσμο που δε θα μαστίζεται από πολέμους, από ανεργία, από ναρκωτικά, από άγχος και ανασφάλεια. Όπου θα ζούμε ειρηνικά, ανθρώπινα, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς καταπίεση και τη βαρβαρότητα του συστήματος που ζούμε




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό