''Υπηρετείτε το πιο ιερό πράγμα, που είναι η Πατρίδα''Την 114 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα, επισκέφθηκε πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Ο Αρχιεπίσκοπος έτυχε θερμής υποδοχής από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ τον καλοσώρισε στην Μονάδα ο Ταξίαρχος κ. Χατζηαθανασίου.
Ο Ταξίαρχος ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για το έργο που επιτελείτε στην Μονάδα, ενώ του ανέφερε ότι λειτουργεί ειδικός δορυφόρος για λήψεις φωτογραφιών.
Στη συνέχεια ο Ταξίαρχος απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο ανέφερε: ''Σήμερα βρίσκεστε κοντά μας και είναι ευλογία για την Μονάδα και το προσωπικό της και για τα μέσα της, προκειμένου να υλοποιεί με επιτυχία και ασφάλεια την καθημερινή αποστολή της''. 
"Να προσεύχεστε να είμαστε ασφαλείς στο έργο που επιτελούμε για την ασφάλεια της πατρίδος μας'', πρόσθεσε επίσης ο κ. Χατζηαθανασίου.
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος, απευθυνόμενος προς τους πιλότους και τους μόνιμους, μεταξύ άλλων τόνισε: ''Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία αυτή που μου δίνεται σήμερα, να βρίσκομαι σε αυτήν την όμορφη και αρχοντική ατμόσφαιρα. Να ευχαριστήσω τον Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεώργιο, στον οποίο όταν ανακοίνωσα για την επίσκεψη αυτή χάρηκε πολύ και θέλησε να είναι μαζί μας''.
''Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Δήμτσα και τους συνεργάτες του οι οποίοι μερίμνησαν ώστε να επιτευχθεί αυτή η συνάντηση. Όλες αυτές τις ημέρες και λόγο των αναγκών που υπάρχουνε αλλά και λόγο των ημερών και το γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας που θα γιορτάσουμε σε λίγες ημέρες, μας οδήγησε να επισκεφθούμε διάφορους χώρους και η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα ψυχικά από τα θέματα των συναντήσεων αλλά και των περιπτώσεων'', συμπλήρωσε ο κ. Ιερώνυμος.
Σε άλλο σημείο ο Μακαριώτατος τόνισε: ''Όταν βρισκόμαστε μπροστά σε αυτά τα νιάτα, τους λεβέντες μας, ξεχνάμε τις δυσκολίες και τα προβήματα γιατί εδώ πέρα είναι η πηγή της δυνάμεως, είναι οι ρίζες της πατρίδος μας, είναι οι λεβέντες μας οι οποίοι έχουν δυνατά συναισθήματα, προβληματισμούς σωστούς και το όραμά τους δυνατό''.
Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος και ο Μητροπολίτης Θηβών μοίρασαν στους πιλότους και στο προσωπικό της Μονάδας, Πασχαλινά δώρα από την ΜΚΟ ''Αποστολή''.
Τέλος παρετέθη γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου, παρουσία των πιλότων των πολεμικών αεροσκαφών.

Του Αιμίλιου Πολυγένη

SAM 3025
SAM 3022
SAM 3024
SAM 3033
SAM 3034
SAM 3038
SAM 3044
SAM 3047
SAM 3049
SAM 3056
SAM 3068
0-114
0-1141


http://www.romfea.gr/epikairotita/23544-110

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξω από την Λιβαδειά η φωτιά στην Βοιωτία. Eκκενώθηκε το γηροκομείο.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας