Μόνο Έλληνες έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές
Τροπολογία Μιχελάκη που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης καταργεί τις διατάξεις του «νόμου Ραγκούση»
Μόνο Έλληνες έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές. Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης και κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης καταργούνται οι διατάξεις του «νόμου Ραγκούση» που αφορούν στη συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων αλλοδαπών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται πολίτες πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία) που είναι κάτοχοι τίτλου διαμονής, στην ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η κατάργηση αυτή των διατάξεων των άρθρων 14-21 του Ν. 3838/2010 (Νόμος Ραγκούση) φαίνεται πως επέρχεται προς συμμόρφωση στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που τις έκρινε αντισυνταγματικές.
Σύμφωνα με την απόφαση 460/2013 του ΣτΕ, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι συνδέεται μόνο με τους Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με το Σύνταγμα, και επομένως δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, παρά εφόσον υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση.
η απόφαση 460/2013 του ΣτΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Η λίστα της ντροπής!! Δείτε αναλυτικά τους μισθούς που έδινε η ΕΡΤ!!!