Φόρος σε όσους κατέθεσαν πινακίδες Ι.Χ.!...



Κι άλλες παρανοϊκές απαιτήσεις από την τρόικα...
Η τρόικα δεν σταματάει να ζητάει νέα μέτρα και να εφευρίσκει τρόπους προκειμένου να καλυφθούν τα οποία...
κενά δημιουργούνται στους στόχους εισπραξιμότητας.

Μια νέα πρόταση, στα όρια του παραλόγου, έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα, είναι η φορολόγηση με εφάπαξ ποσό των κατόχων Ι.Χ. που έχουν παραδώσει τις πινακίδες τους στην εφορία, αλλά και πρόστιμο 100 ευρώ για όσους δεν δηλώνουν γάμο, θάνατο ή απώλεια αστυνομικής ταυτότητας μέσα σε διάστημα 10 ημερών.

Τελευταίο κρούσμα αξιωματούχου του ΔΝΤ που προσπαθεί να επιβάλει νέους φόρους είναι η αμερικανοκινέζα Χουί Τζιν, η οποία έφτασε ως απεσταλμένη του Ταμείου λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά. Αντικατέστησε τη Βουλγάρα Ίβα Πέτροβα, η οποία θεωρούνταν η «σκληρή» του ΔΝΤ και ήταν το αγαπημένο παιδί του Πολ Τόμσεν.

Η Τζιν μόλις διαπίστωσε ότι η εισπραξιμότητα των ληξιπρόθεσμων χρεών για το 2013 είναι στο 40% άρχισε να πιέζει τα κυβερνητικά κλιμάκια για αύξηση της αποδοτικότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Μάταια οι Έλληνες συνεργάτες των υπουργών Οικονομικών προσπαθούσαν να της εξηγήσουν ότι τα οικονομικά όρια των φορολογουμένων έχουν εξαντληθεί και οι πολίτες έχουν γονατίσει από τους φόρους, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής.

Με διάφορα μαθηματικά μοντέλα προσπάθησε να τους πείσει ότι οι εφοριακοί πρέπει να πιέσουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες ή σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι αύξησης των δημοσίων εσόδων.

Η πρόταση της Τζιν να φορολογηθούν με ένα εφάπαξ ποσό τα Ι.Χ. αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν παραδώσει τις πινακίδες περιλαμβάνει τη φορολόγηση των αυτοκινήτων ως πάγιων περιουσιακών στοιχείων, ασχέτως αν οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταθέσει τις πινακίδες λόγω αδυναμίας πληρωμής. 

Η πρόταση διαμορφώθηκε ως εξής: από 1.400-2.000 κυβικά 50 ευρώ, από 2.000-2.500 φόρος 100 ευρώ, από 2.500-3.000 150 ευρώ και από 3.000 κυβικά και πάνω 200 ευρώ. Με το μέτρο αυτό μπορούν να εισπραχθούν 120 εκατ. ευρώ κάθε έτος.

Επίσης ενεργοποιείται από το υπουργείο Οικονομικών διάταξη του νόμου 4174, η οποία μέχρι στιγμής ήταν ανενεργή. Σύμφωνα με αυτή οποιαδήποτε αλλαγή επέλθει στα στοιχεία του πολίτη πρέπει να δηλώνεται στο Μητρώο της εφορίας μέσα σε 10 μέρες. Όποιος καθυστερήσει να υποβάλει αλλαγές που αφορούν το γάμο, την αλλαγή του δελτίου ταυτότητας λόγω απώλειας ακόμα και το θάνατο του φορολογούμενου θα του επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

Η «Crazy Hui» από το Χάρβαρντ

Γεννήθηκε στις ΗΠΑ και έχει αποφοιτήσει από το Χάρβαρν με άριστα. Το 2005 έκανε τη διδακτορική διατριβή της στην Οικονομετρία. Προσελήφθη από το ΔΝΤ πριν από πέντε χρόνια με αποδοχές που φτάνουν τα 350.000 δολάρια το χρόνο. Στην Ελλάδα ήρθε στις αρχές του 2014 καθώς αντικατέστησε τη Βουλγάρα Ίβα Πέτροβα. Ο Πολ Τόμσεν την εμπιστεύεται απόλυτα και της έχει δώσει απεριόριστες εξουσίες..





Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/03/blog-post_5780.html#ixzz2w9KJKM6x

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό