Δημοτική Κοινότητα Χαλκουτσίου



Η δικαίωση για τη δημιουργία της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκουτσίου ήρθε με την δημοσίευση του υπ’ αριθμ. 34 Προεδρικού Διατάγματος (Εφημ. Κυβερνήσεως, Αρ. Φύλλου 59) και την αναγνώρισή της ως νέας δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ωρωπού. Ένα πάγιο αίτημα των συνδημοτών μας στο Χαλκούτσι, που αποτελούσε διακαή πόθο πολιτών, Κοινοτικών και Δημοτικών συμβουλίων όλων των προηγούμενων ετών, γίνεται επιτέλους πράξη με την υπογραφή του Υπουργού Εσωτερικών.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος τόνισε τα εξής:
«Το Χαλκούτσι αποτελεί πλέον την δωδέκατη Κοινότητα του Δήμου μας. Ως Δήμαρχος αλλά και ως κάτοικος Χαλκουτσίου με μεγάλη χαρά υποδέχομαι τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στον καλλικρατικό Δήμο Ωρωπού, αναγνωρίζοντας όλες τις προηγούμενες προσπάθειες που έγιναν για να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα. Όσοι ασχολήθηκαν με την τοπική αυτοδιοίκηση τα προηγούμενα χρόνια στο Χαλκούτσι πάλεψαν με ειλικρίνεια και μαχητικότητα για την  σημερινή δικαίωση. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής επίσης που μπορέσαμε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσουμε τις διαδικασίες για τη σύσταση της νέας αυτής Δημοτικής Κοινότητας. Ο Δήμος Ωρωπού συνθέτοντας έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους της χώρας μας θέτει ισχυρές βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη και δημιουργία. Η αύξηση του πληθυσμού μας τα τελευταία χρόνια αλλά και η βελτίωση των συνθηκών ζωής, κάτι για το οποίο που η Δημοτική Αρχή εδώ και τρία χρόνια προσπαθεί και αγωνίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο-, διαμορφώνουν μια νέα πραγματικότητα την οποία καλούμαστε να συνδιαχειριστούμε με όραμα και προοπτική για το μέλλον».


http://oropos.gov.gr/grafeio-tipou/anakoinoseis/item/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό