5η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΛΕΣΙΟΥ




Σήμερα 17/03/2014 καταθέσαμε αίτημα της Δημοτικής μας Παράταξης 
  "Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ" για τη λήψη απόφασης δημιουργίας
    της 5ης Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Λάζαρος Μαυράκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Τανάγρας



ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΣΤΕΡΠΗ ΓΕΩΡΓΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  1. ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΑΝΑΓΡΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟ
2.  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

ΘΕΜΑ: 


Λήψη απόφασης για τη δημιουργία ενιαίας Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου

Κύριε Πρόεδρε,
Την 14.02.2011 το πρώτο θέμα στην 5η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το έτος 2011 ήταν η «Λήψη απόφασης, για τον χαρακτηρισμό ως ενιαίας Δημοτικής Κοινότητας των οικισμών:
 α) 3/5 Δηλεσίου και 
β) 2/5 Δηλεσίου, στα πλαίσια της διοικητικής διαίρεσης της Χώρας με το Ν.3852/2010».
Η συζήτηση όμως του θέματος αναβλήθηκε με πρόταση της Δημοτικής Παράταξης που ανήκετε.
Από τότε έχουν περάσει τρία ολόκληρα χρόνια χωρίς να έχετε υποστηρίξει και να φέρετε προς ψήφιση την Ενοποίηση του Δηλεσίου με αποτελέσματα:
·          Ενώ το Δήλεσι αποτελεί στην πράξη ενιαία οντότητα, να ανήκει σε δύο διαφορετικές Δημοτικές Ενότητες, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη τόσο για την εν γένει λειτουργία, όσο και για την ανάπτυξή του.
·   Να αδικούνται κατάφορα οι κάτοικοι του Δηλεσίου, που εάν και αποτελούν τη μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό κατοικημένη περιοχή του Δήμου, δεν ανήκουν ούτε καν στη Διοικητική Διαίρεση της Χώρας.
·  Να του «αφαιρούνται» έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού δεν συμμετέχει αναλογικά στην κατανομή των εδρών σύμφωνα με τον πληθυσμό του.

Επίσης για το ίδιο θέμα υποβλήθηκε την 17.02.2014 από το «ΣΥΡΙΖΑ» η συνημμένη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα «Αναγκαία η δημιουργία ενιαίας Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου».
  
Η Ερώτηση απαντήθηκε την 11.03.201 από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη. Στην απάντηση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η εξέταση του αιτήματος εντάσσεται στο πλαίσιο λειτουργίας της διακοματικής επιτροπής που συστήθηκε με αντικείμενο την επεξεργασία ανάλογων προτάσεων.

Ύστερα από τα ανωτέρω και ενόψει της συζήτησης του θέματος στη διακοματική επιτροπη, σας καλούμε να θέσετε προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της Ενοποίησης του Δηλεσίου και της δημιουργίας της 5ης Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου.

Με την απόφαση αυτή του Δημοτικού μας Συμβουλίου αφενός μεν θα δείξουμε έμπρακτα τη βούληση του Καλλικρατικού μας Δήμου για την αποκατάσταση του δικαίου και αφετέρου θα οδηγήσουμε την εν λόγω Επιτροπή της Βουλής στη σωστή και δίκαιη απόφαση χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: 1. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΣΥΡΙΖΑ»
 2. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Δήλεσι 17-03-2014

ΓΙΑ ΤΟ « ΔΗΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας