ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ το Σάββατο 22 Μάρτη στις 6.30μμ. στο Δημοτικό σχολείο ΧΑΛΚΟΥΤΣΙΟΥ



ΠΡΩΤΗ Προβολή στον ΩΡΩΠΟ του πολυαναμενόμενου ντοκιμαντέρ "σταγώνες", το Σάββατο 22 Μάρτη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ στις 6.30μμ. στο Δημοτικό σχολείο ΧΑΛΚΟΥΤΣΙΟΥ Ωρωπού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα ακολουθήσει συζήτηση με την ίδια τη δημιουργό, Νέλλη Ψαρρού.

Την προβολή συνδιοργανώνουν :

*Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού
*Επιτροπή Κατοίκων Δήμου Ωρωπού «ενάντια Στα Χαράτσια
*Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ωρωπού Ενάντια στην Βιομηχανική Ρύπανση
*Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & κατοίκων Β.Α Αττικής ενάντια στα διόδια

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του νέου ντοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού για το νερό.


 Ταξιδεύοντας σε πέντε περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Χανίων, ανατολική Χαλκιδική, Ασωπό και Βόλο) θα δούμε ότι ο πόλεμος του νερού δεν είναι ένα πιθανό σενάριο από το μακρινό μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα που βιώνουν συμπολίτες μας εδώ και χρόνια και σήμερα χτυπά τις πόρτες όλων μας. Ο ίδιος ο τίτλος του ντοκιμαντέρ αναφέρεται ακριβώς στους αγώνες που γίνονται για τις πολύτιμες σταγόνες της ζωής.

Η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι ο πιο ορατός και άμεσος κίνδυνος που διατρέχει η ζωή και η ευημερία μας, ειδικά σε μια συγκυρία, όπου όλα τα βασικά κοινωνικά αγαθά μπαίνουν στο στόχαστρο της ιδιωτικής κερδοσκοπίας. Η άμεση πώληση των πηγών και των δικτύων ύδρευσης είναι η εμφανής ιδιωτικοποίηση, με συνέπειες που ίσως, μπορεί κανείς να φανταστεί. 

Αυτό που είναι λιγότερο προφανές και λείπει από τη σχετική συζήτηση είναι η έμμεση ιδιωτικοποίηση των υδάτων. Πρόκειται για μια διαδικασία που περνά σχεδόν αθέατη από δίπλα μας, εδώ και δεκαετίες, με συνέπειες τόσο ολέθριες για την υγεία που θίγουν και την ίδια την επιβίωσή μας. Αυτές, τις ορατές και μη πλευρές της ιδιωτικοποίησης του νερού, θα αναδείξουμε μέσα από το νέο μας ντοκιμαντέρ.



http://www.enimerosi360.gr/content.asp?id=8662

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας