ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΘΗΒΑΣ




AΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΘΗΒΑΣ


κε Εισαγγελεύ

Οι κάτοικοι του καλλικρατικού δήμου Τανάγρας, θεωρούν τα αναβαθμισμένα και πλήρως λειτουργούντα κέντρο υγείας Σχηματαρίου και ΕΟΠΥΥ Οινοφύτων, ως τα ελάχιστα που εξασφαλίζουν τα δικαιώματά τους στην υγεία –όπως το Σύνταγμα ορίζει– και συγκεκριμένα την παροχή πρωτοβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας.

Την ίδια γνώμη πιστεύουμε πως έχουν οι πολίτες των όμορων δήμων, της Ριτσώνας, του Βαθέος και της Παραλίας Αυλίδος, του Καλοχωρίου και του Παντιχείου αλλά και αυτοί του Αυλώνα Αττικής, οι οποίοι ζητούν και απολαμβάνουν έως σήμερα παροχές πρωτοβάθμιας υγείας στους προαναφερθέντες παρόχους της περιοχής μας. Την ίδια γνώμη είμαστε σίγουροι πως έχουν και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι παλεύουν καθημερινά για το μεροκάματο και την επιβίωσή τους, ρισκάροντας την υγεία τους και τη σωματικής τους ακεραιότητα στα γύρω εργοστάσια. Τα ίδια εργοστάσια τα οποία λόγω της ανοχής του κράτους, του ελλιπούς έως ανύπαρκτου ελέγχου και της χαλαρότητας της εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, μολύνουν καθημερινά τον Ασωπό ποταμό, τον υδροφόρο ορίζοντα, τις καλλιέργειές μας, εμάς και τα παιδιά μας.

Και είναι αυτή η πρωτοφανής περιβαλλοντική επιβάρυνση που γιγαντώνει τα προβλήματα υγείας και κάνει επιτακτική την ανάγκη για παροχές πρωτοβάθμιας –τουλάχιστον– υγείας στην περιοχή.

Για τους λόγους αυτούς:

Μας βρίσκεται συγκεντρωμένους εδώ να ζητάμε φωνάζοντας το αυτονόητο, στα πρόθυρα εφαρμογής του δικαιώματος αλλά και της υποχρέωσης που πηγάζουν από το άρθρο 120 του Συντάγματος, αγανακτισμένοι αφού η πολιτεία που ορίστηκε να μας προστατεύει, νομοθετεί καταστρατηγώντας τα συνταγματικά μας δικαιώματα.

Σας ζητούμε να αρνηθείτε να εφαρμόσετε εντολές, νόμους και λοιπές διατάξεις οι οποίες μας αρνούνται το συνταγματικό μας δικαίωμα στην υγεία.

Σας καλούμε να πράξετε ως εισαγγελικός λειτουργός, ως δηλαδή ο δημόσιος εκείνος λειτουργός ο οποίος είναι εντεταλμένος από το λαό να εφαρμόζει τους νόμους και να διώκει τους παραβάτες αυτού. Σας καλούμε να προβείτε στις προβλεπόμενες ενέργειες για την παραβίαση διατάξεων της βάσης της Ελληνικής νομοθεσίας, και συγκεκριμένα το άρθρο 5, παράγραφος 5 και το άρθρο 21, παράγραφος 3 του Συντάγματος της Ελλάδας.

Για τους πολίτες του δήμου Τανάγρας
«Πολίτες εν Δράσει»

*Αλλάξτε τα τοπωνύμια και θα ταιριάξει και σ’ άλλες περιπτώσεις,
αφαιρέστε την ιδιαιτερότητα της βιομηχανικής περιοχής και θα ταιριάξει παντού…




https://www.facebook.com/politestanagras

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας